Lectură de 3 minute

12 Mar 2024 - Știri și Noutăți

H.Essers își construiește cel mai mare sit logistic la standarde Seveso din România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

H.Essers construiește primul său depozit neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, cu o suprafață de 10.000 m², în Bolintin Deal, pentru Agricover Distribution  

 

Sursa foto: H.Essers

H.Essers, furnizor european de top de servicii logistice, anunță construcția unui depozit de produse de protecție a plantelor și semințelor pentru Agricover, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața românească de agrobusiness.

Noul proiect, cu o suprafață de 10.000 m², situat pe amplasamentul la standarde Seveso al H.Essers din Bolintin Deal, îmbunătățește capacitățile logistice ale Agricover și marchează o nouă etapă în parteneriatul dintre cele două companii.

Conformitate și centralizare

Colaborarea dintre Agricover și H.Essers a demarat în 2023, pentru furnizarea de servicii de logistică precum depozitare și manipulare. Construcția noului depozit marchează o nouă etapă în acest parteneriat.

„Extinderea sitului nostru de lângă București înseamnă mai mult decât adăugarea de noi spații de depozitare și constă în îmbunătățirea continuă a serviciilor noastre pentru a susține nevoile specifice ale Agricover, în special în ceea ce privește standardele de conformitate, siguranță și servicii pentru clienți. Noul depozit va sprijini Agricover în eficientizarea lanțului său de aprovizionare”, a declarat Jeroen Fabry, Business Unit Manager la H.Essers.

Cel mai mare sit logistic la standarde Seveso din România

Depozitul urmează să fie funcțional până în august 2024, iar Agricover Distribution va începe să își centralizeze operațiunile logistice pe amplasamentul H.Essers din Bolintin Deal, la standarde Seveso, cel mai mare de acest gen din România. Noul depozit reprezintă a patra fază a extinderii sitului H.Essers.

„Între 2013 și 2023, această locație a crescut de la un teren gol la 53.000 m² de depozite în prezent, dintre care 20.000 m² sunt dedicați depozitării de substanțe chimice periculoase. Cu acest proiect de construcție, adăugăm încă 10.000 m² la capacitatea deja existentă”, a explicat Jeroen Fabry.

H.Essers se concentrează pe logistica durabilă și își sprijină clienții în reducerea amprentei de carbon în lanțul de aprovizionare. Și acest proiect este un exemplu în această direcție.

Citeste si:
Primul rateu al unei IPO din ultimul deceniu. Cum au condus investitorii instituționali Agricover pe drumul spre eșec
Primul rateu al unei IPO din ultimul deceniu. Cum au condus investitorii instituționali Agricover pe drumul spre eșec

H.Essers a fost fondată în 1928 de Henri Essers și de atunci a devenit una dintre companiile lider din Europa în logistică pentru sectoare precum chimie și sănătate. În ultimii ani, compania a cunoscut o expansiune semnificativă, datorită creșterii autonome și achizițiilor strategice. În 2022, H.Essers a realizat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro. Compania are în prezent peste 1.300.000 de metri pătrați de spații de depozitare, o flotă de 1.420 de camioane, 4.060 de remorci, 660 de Safebox-uri și 2.160 de Isotanks. Peste 50% din această flotă este multimodală. H.Essers are peste 7.500 de angajați în 89 de locații din 18 țări.

Agricover Holding este un grup de companii în agrobusiness-ul european. Cu peste 23 de ani de experiență în industrie și o abordare antreprenorială, Agricover aduce soluții inovatoare care transformă afacerile și viața fermierilor pe termen lung. Agricover Holding include liniile de activitate Agricover Distribution, specializată în distribuția de inputuri agricole; Agricover Credit, instituție financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor; și Agricover Technology, prin care fermierii au acces la cele mai recente inovații în agricultura digitală globală.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  H.Essers își construiește cel mai mare sit logistic la standarde Seveso din România