Lectură de 2 minute

14 Dec 2023 - Știri și Noutăți

GXO extinde parteneriatul cu Mega Image și ajunge la o flotă de 35 de camioane

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

GXO își extinde și extinde serviciile de distribuție de la depozite la magazine pentru lanțul de supermarketuri Mega Image în România.

Sursa foto: GXO/ Mega Image

GXO colaborează cu Mega Image din 2017. Adăugăm noi servicii de transport la parteneriatul nostru cu Mega Image și ne mărim treptat flota până la 35 de camioane în 2023.

Victor Ghiurea, Director Dezvoltare GXO în România

Diferența GXO este o combinație de tehnologie, dimensiunea operatiunilor și expertiză care facilitează excelența lanțului de aprovizionare pentru clienții din întreaga lume. Printre exemple se numără serviciile de transport optimizate și realizarea unor obiective ambițioase de mediu, sociale și de guvernanță (ESG).

În România, GXO testează utilizarea de folii flexibile de panouri solare pe acoperișurile camioanelor pe care compania le operează pentru clienții care comercializeaza bunuri de larg consum. Energia generată de aceste folii de panouri solare ajută la alimentarea cu energie a echipamentelor vehiculelor. Primele rezultate ale testului, lansat în noiembrie 2022, arată un potențial de reducere a emisiilor anuale de CO2 de peste 700 de kilograme pe camion. Panourile solare pentru camioane reduc consumul de combustibil cu 5%. GXO a fost printre primii furnizori de servicii logistice din România care au folosit CNG pentru alimentarea camioanele, ceea ce reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 30% și emisiile de oxizi de azot cu 95%.

Din 2007, GXO deservește branduri locale și branduri internaționale în România în sectoare precum alimente și băuturi, retail și e-commerce, cu scopul de a crea oportunități pentru cele mai bune companii din lume. Compania gestionează depozitarea și distribuția în mai multe depozite din țară și are o echipă de peste 650 de angajați cu care operează o suprafață totală de aproximativ 100.000 de metri pătrați și procesează peste 200.000 de tone de produse anual. Aceste centre oferă servicii de depozitare la temperatură controlata, de preluare a comenzilor, co-ambalare, gestionare completă a retururilor, livrare la magazine de proximitate (disponibilă la nivel național) și livrare în 24 de ore.

Despre Mega Image

Mega Image este cel mai important lanț de supermarketuri din București, deservind clienții la nivel național sub mărcile Mega Image, Shop & Go și Gusturi Românești. Mega Image oferă alimente proaspete, produse și sfaturi de calitate și sănătoase, precum și un sortiment unic de mărci proprii. Echipa este pasionată de un stil de viață sănătos și se implică în cauze sociale care contează pentru comunități, se preocupă de oameni și de diversitate și caută soluții pentru a-și reduce amprenta asupra mediului.

Citeste si:
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului de magazine Mega Image, lansează o aplicație unificată pentru toate magazinele europene
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului de magazine Mega Image, lansează o aplicație unificată pentru toate magazinele europene

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  GXO extinde parteneriatul cu Mega Image și ajunge la o flotă de 35 de camioane