Lectură de 2 minute

07 Feb 2024 - Știri și Noutăți

GXO a introdus în depozit roboți Dexterity, bazați pe inteligență artificială

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

GXO Logistics, furnizor de servicii de logistică contractuală dedicată din lume, a anunțat că a încheiat un parteneriat cu dezvoltatorul de robotică Dexterity, cu sediul în California, pentru a testa robotica îmbunătățită cu inteligență artificială într-un depozit, cu scopul de a face mai sigure și mai eficiente operațiunile unui brand de frumusețe de top.

Sursa foto: GXO Logistics/ Dexterity

GXO colaborează cu Dexterity, care utilizează inteligența artificială pentru a opera roboți cu capacități asemănătoare celor umane pentru a depaletiza, eticheta și repaletiza coletele, optimizând procesele de intrare și ieșire din depozit.

Deoarece acești roboți inteligenți utilizează IA, ei nu necesită practic nicio instrucțiune sau configurare înainte de implementare, iar aceștia se autoinstruiesc la locul de muncă, îmbunătățindu-și performanța cu fiecare operațiune. Implementarea roboților pentru aceste sarcini sporește eficiența operațională și siguranța, eliberând în același timp membrii echipei pentru a se concentra pe activități cu valoare adăugată mai mare.

Adaptabilitatea roboților înseamnă că aceștia pot fi implementați rapid în operațiuni dintr-o gamă largă de industrii. Această tehnologie adaptabilă este extrem de flexibilă și poate fi implementată fie ca o soluție de sine stătătoare într-o operațiune manuală anterioară, fie într-un depozit foarte automatizat, reprezentând următorul capitol în automatizarea lanțului de aprovizionare. Pentru a vedea această nouă tehnologie interesantă în acțiune, faceți clic aici.

GXO Logistics este furnizor de servicii logistice contractuale dedicate din lume și beneficiază de creșterea rapidă a comerțului electronic, a automatizării și a externalizării. GXO se angajează să ofere un loc de muncă diversificat pentru peste 130.000 de membri ai echipei în peste 970 de unități care însumează aproximativ 19 milioane de metri pătrați. Sediul corporativ al GXO se află în Greenwich, Connecticut, SUA.

Dexterity este o companie de robotică cu sediul în Redwood City, California, specializată în crearea de roboți inteligenți cu dexteritate asemănătoare celei umane. Prin automatizarea sarcinilor repetitive, soluțiile robotice complete ale Dexterity valorifică la maximum forța de muncă, permițându-le angajaților să se concentreze pe activități cognitive de nivel superior. Cu aplicații în domeniul logisticii, depozitării și operațiunilor din supply chain, roboții Dexterity excelează în manipulări complexe în medii imprevizibile.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  GXO a introdus în depozit roboți Dexterity, bazați pe inteligență artificială