Lectură de un minut

01 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Guvernul ajută retailerii cu plata chiriilor în malluri pentru trei luni. Bugetul alocat este de 1,6 milioane lei

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Guvernul alocă un buget de 160 milioane de lei pentru plata chiriilor din centrele comerciale pentru retailerii a căror activitate a fost afectată de pandemia de Covid-19, prevede Planul Național de Investiții și Relansare Economică, ce urmează să fie prezentat de Guvern. 

Una dintre măsurile de sprijin pentru repornirea întreprinderilor este schema de ajutor pentru activitățile de comerț și servicii afectate de Covid-19. Potrivit acesteia, Guvernul promite finanțarea chiriilor pentru perioada în care desfășuararea activității comerciale sau a serviciilor prestate a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă: valoarea chiriei/beneficiar/lună, pentru o perioadă de 3 luni.

Bugetul alocat de Guvern pentru această măsură de sprijin este de 160 milioane lei.

Retailerii din România, în special cei non-alimentari, au susținut încă de la debutul pandemiei de coronavirus necesitatea adoptării unor măsuri de sprijin pentru a evita colapsul industriei.

De altfel, pe 15 iunie, când centrele comerciale mari s-au redeschis oficial, retailerii din Organizația Patronală a Retailerilor au protestat și au ținut magazinele închise timp de două zile. Protestul s-a încheiat în momentul în care reprezentanții retailerilor, proprietarii de centre comerciale și autoritățile s-au pus de acord să discute o inițiativă legislativă care să reglementeze situația existentă între proprietari și chiriași.

AICI o dezbatere între cele trei părți menționate mai sus, realizată la începutul lunii mai privind măsurile necesare pentru redresarea industriei de retail.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Guvernul ajută retailerii cu plata chiriilor în malluri pentru trei luni. Bugetul alocat este de 1,6 milioane lei