Lectură de 0 minute

23 Feb 2022 - Știri și Noutăți

GSK face o nouă companie, Haleon, cu brandurile Sensodyne, Voltaren, Panadol și Centrum

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Haleon este noua companie consumer healthcare, independentă de GlaxoSmithKline (GSK), cu un portofoliu de mărci, precum Sensodyne, Voltaren, Panadol și Centrum și cu vânzări anuale de aproximativ 10 miliarde de lire sterline. Compania se pregătește să obțină o listare premium la Bursa de la Londra. Separarea celor două companii va fi gestionată prin transferul a cel puțin 80% din acțiunile deținute de GSK către acționarii noii companii.

Haleon va avea un portofoliu propriu de branduri și include portofoliile de produse destinate clienților din cadrul companiilor Novartis și Pfizer.

Noul centru de cercetare și dezvoltare al Haleon se va deschide la finalul anului 2024 și va pune bazele unui laborator de ultimă generație dedicat studierii comportamentului consumatorului.

Haleon va avea sediul în Weybridge, Marea Britanie, și se așteaptă să obțină listarea premium la Bursa de Valori din Londra și listarea ADR în SUA. Portofoliul cuprinde mărci precum Sensodyne, Voltaren, Panadol și Centrum.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  GSK face o nouă companie, Haleon, cu brandurile Sensodyne, Voltaren, Panadol și Centrum