Lectură de 2 minute

06 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Grupul TeraPlast achiziționează Grupul Wolfgang Freiler de la familia Uhl, din Austria

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul TeraPast începe în forță anul 2024 și anunță o achiziție de anvergură. În urma finalizării negocierilor, a fost semnat acordul pentru achiziția Grupului Wolfgang Freiler de la familia Uhl din Austria, care deține facilități moderne de producție în Ungaria și o divizie dinamică de distribuție pe mai multe piețe din Europa Centrală și de Vest.

Sursa foto: Teraplast/ Facebook

Prețul tranzacției este stabilit la 16,53 milioane de euro, sumă acoperită din surse mixte (interne și finanțare bancară), la care se adaugă un mecanism de „earn-out” în funcție de EBITDA realizată de Grupul Freiler în 2024.

Achiziția extinde și completează portofoliul de produse al Grupului TeraPlast, facilitând accesul la noi piețe, cu potențial ridicat, din centrul și vestul Europei. Structura businessului care face obiectul tranzacției reprezintă, așadar, un pas semnificativ în extinderea exporturilor Grupului în vestul Europei.

Grupul Wolfgang Freiler a fost achiziționat de la familia Uhl, care activează în mai multe domenii: construcții, imobiliare și HoReCa. Polytech și Pro-Moulding, cele două subsidiare ale Grupului Wolfgang Freiler, desfășoară activități de producție pe teritoriul Ungariei, în timp ce Freiler gestionează activitatea de distribuție. Polytech produce țevi pentru protecția cablurilor electrice și a fibrei optice, cu un grad ridicat de calitate. Pro-Moulding este specializată în injecția de mase plastice. O altă entitate a Grupului deține o bază industrială extinsă pe 5 hectare de teren și hale în sud-vestul Ungariei. Produsele sunt comercializate pe piețele din Ungaria, Cehia, Austria, Germania și Franța, unde companiile dețin poziții solide de piață.

În urma tranzacției, cei 144 de angajați ai Grupului Freiler se vor alătura echipei Grupului TeraPlast.

În 2022, Freiler a înregistrat o cifră de afaceri de 31 milioane de euro și o EBITDA de aproape 4 milioane de euro, ceea ce înseamnă o marjă EBITDA de 12%.

Grupul TeraPlast este procesator de polimeri din Europa de sud-est. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova și Somplast. Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell, în indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Index) și ROTX EUR ai Bursei de Valori de la Viena.

Citeste si:
GenAI - reticență versus oportunitate: La ce se așteaptă liderii companiilor din România
GenAI - reticență versus oportunitate: La ce se așteaptă liderii companiilor din România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul TeraPlast achiziționează Grupul Wolfgang Freiler de la familia Uhl, din Austria