Lectură de 2 minute

15 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Grupul Supernova continuă să se extindă în Europa prin achiziția a patru noi centre comerciale în Slovacia

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul austriac Supernova s-a extins în Slovacia prin achiziția recentă a patru centre comerciale cu peste zece ani vechime în zona de retail, operate sub brandul Max, situate în centrele regionale Trnava, Trencin, Nitra și Poprad. Supernova Group, una dintre principalele companii private de imobiliare axate pe proprietăți de retail de top din Europa Centrală și de Est, este prezent pe piața slovacă încă din 2016, cu 11 magazine OBI cu chiriaș unic.

Fiecare dintre cele patru proiecte se întinde pe o suprafață de cel puțin 15.000 de metri pătrați, tranzacția totală acoperind o suprafață închiriabilă de peste 60.000 de metri pătrați. Pe lângă cinematograful Max, portofoliul divers include mărci cunoscute precum Billa, New Yorker, Kik, Tedi, Sinsay sau Decathlon – parteneri internaționali care sunt deja prezenți pe alte piețe în proiectele Supernova.

În perioada următoare, Grupul Supernova își propune renovarea și modernizarea centrelor achizițioante. Mai mult decât atât, Grupul se va concentra pe implementarea de soluții ecologice durabile în aceste centre, cu scopul optimizării energetice și certificării ecologice specifice tuturor proprietăților Supernova. Compania își propune să atingă neutralitatea climatică până în 2023.

Grupul Austriac Supernova este prezent și pe piața din România din noiembrie 2020, când a preluat Jupiter City Shopping Center din Pitești. Ulterior, în decembrie 2021, Grupul și-a consolidat poziția pe piața locală incluzând în portofoliul său șase centre comerciale Cora, pe care le-a achiziționat de la Grupurile Louis Delhaize și Galimmo. În luna aprilie, centrul comercial Jupiter City Shopping Center din Pitești a devenit Supernova Pitești și a anunțat extinderea cu un nou parc de retail, ca parte dintr-o investiție totală ce se ridică la peste 20 de milioane de euro.

Retail jobs

Grupul Austriac Supernova este o companie internațională axată pe dezvoltarea și gestionarea proprietăților imobiliare comerciale din Austria, Slovenia, Croația și România. Pe lângă acestea, Grupul Supernova este activ și în Germania, Slovacia și Serbia. Portofoliul actual al Grupului cuprinde 81 de proprietăți cu o valoare brută de 1,85 de miliarde de euro. Numărul anual de clienți este de 67 de milioane.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul Supernova continuă să se extindă în Europa prin achiziția a patru noi centre comerciale în Slovacia