Lectură de 2 minute

19 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Grupul Shein, dat în judecată de Temu pentru poziția dominantă pe piața fast fashion 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Temu, compania deținută de PDD Holding, care a intrat pe piața americană la sfârșitul anului 2022, dă în judecată Shein pentru poziția dominantă pe piața fast fashion. Cele două companii se află în prezent în procedură judiciară.

Sursa foto: Shutter

Temu este reprezentată de firma de avocatură americană Boies Schiller Flexner și a depus acțiunea vinerea trecută la tribunalul federal din Boston. Cererea retailerului Temu de respingere a cazului este încă în curs de soluționare, scrie moda.es.

În prezent, cele două companii sunt implicate într-un litigiu la tribunalul federal din Chicago, unde Shein a susținut că Temu "a lucrat cu influenceri care au denigrat Shein pe rețelele de socializare".

Temu și Shein s-au întâlnit deja în instanță în luna martie

Procesul intentat de Temu susține că Shein a abuzat de puterea sa de piață, încercând să forțeze producătorii să evite Temu. În plângerea sa, Temu susține că Shein "a forțat producătorii să semneze jurăminte de loialitate prin care să certifice că nu vor face afaceri cu Temu".

De asemenea, au adăugat că "practicile de afaceri ale Shein au dus la prețuri mai mari și la mai puține opțiuni pentru consumatori și au împiedicat extinderea pieței ultra-rapide în Statele Unite".

Până în prezent, cele două companii s-au confruntat deja în fața unui tribunal federal din Illinois. Shein cerea ca Temu să nu-i mai folosească numele în eforturile sale de marketing, deoarece influencerii cu care lucra făceau lucruri de genul "Nu mai sunt cu Shein, sunt cu Temu, care are același lucru și mai mult pentru mai puțin".

Temu a vândut mai mult decât Shein

Cheltuielile consumatorilor la Temu au fost cu 20% mai mari decât la Shein în luna mai. Pe lângă vânzări, aplicația PDD Holdings a depășit Shein în ceea ce privește cumpărătorii lunari.

Citeste si:
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024

Ambele companii se află în vizorul legislativului american. Ele se numără printre mărcile care fac obiectul unei anchete pentru utilizarea bumbacului Xinjang, produs de populația uigură prin muncă forțată.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul Shein, dat în judecată de Temu pentru poziția dominantă pe piața fast fashion