Lectură de 2 minute

14 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Grupul Rohlik, compania mamă a Sezamo, anunță planuri de extindere în 30 de capitale europene 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Unul dintre cei mai notabili jucători cehi din sectorul european al comerțului online cu alimente, fondat în 2014 și care operează în prezent în 13 orașe din Republica Cehă, România, Ungaria, Austria și Germania, are mari planuri de a se extinde în toată Europa. Rohlik plănuiește să cucerească retailul alimentar european cu Sezamo în următorii ani, având în plan să se extindă pe un total de 30 de piețe europene. 

 

Sursa foto: Sezamo

Extinderea planificată a grupului Rohlik în Spania și Italia a fost amânată din cauza ambientului economic dificil, dar amânarea nu este o dovadă de renunțare: până în 2030, compania își propune să opereze în 30 de orașe europene.

De remarcat că este alegerea Rohlik de a intra pe fiecare piață sub un nume diferit: în Ungaria se numește Kifli.hu, în Austria este Gurkerl.at, iar în Germania va fi Knuspr.de. Această țară are prioritate maximă, deoarece este o piață uriașă. Să ne facem mari mai întâi acolo, apoi să ne extindem în restul Europei, este planul. Knuspr este deja lider de piață în München și Frankfurt. Recent, a preluat de la Edeka serviciul de livrare Bringmeister din Berlin. Hamburg și, posibil, un alt oraș german vor urma în anul următor.

Directorul executiv Čupr îl numește pe "al său" Rohlik o combinație între Tesco, Whole Foods Market, măcelarul local, brutarul, o cafenea de lux, o farmacie și un magazin de jucării, potrivit retaildetail.eu.

Retailerul are într-adevăr o gamă completă pentru cumpărăturile săptămânale, de la alimente uscate peste delicatese locale până la produse de uz casnic, articole de toaletă, hrană pentru animale de companie și multe altele. 17.000 de articole în total, în comparație cu cele doar 1.500 până la 4.000 ale companiilor de livrări flash.

Sezamo este un supermarket online, parte din grupul european Rohlik. Deja activ în: Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) și Germania (Knuspr.de), Rohlik s-a lansat în România în 2022, sub brandul Sezamo.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul Rohlik, compania mamă a Sezamo, anunță planuri de extindere în 30 de capitale europene