Lectură de 2 minute

25 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Grupul NETOPIA vinde pachetul majoritar de acțiuni către Innova Capital 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul NETOPIA, cel mai cunoscut jucător pe piața plăților online din România, a anunțat vânzarea pachetului majoritar de acțiuni către Innova Capital, unul din cele mai importante fonduri de investiții de private equity din Europa Centrală și de Est.
 

Sursa foto: Unsplash

NETOPIA, unul dintre cei mai vechi procesatori de plăți online din România, joacă un rol cheie pe piața locală de e-commerce. Grupul NETOPIA oferă în prezent soluții diversificate de plăți electronice și alte servicii conexe pentru un portofoliu de peste 25.000 de comercianți, majoritatea din sectorul IMM-urilor.

Prin intermediul platformei NETOPIA Payments sunt procesate anual 25% din tranzacțiile online cu carduri de pe piață locală, iar aplicația mobilPay Wallet este primul portofel digital multifuncțional din România, care facilitează plățile în mii de locații online și offline.

În același timp, NETOPIA operează în domeniul soluțiilor de plată prin SMS, o modalitate populară pentru plățile cu valoare redusă, în special pentru achiziționarea de bilete de transport public, plata parcărilor și plata taxelor pentru cărțile de identitate.

Pe lângă soluțiile de plată, NETOPIA se află în topul serviciilor de mesagerie SMS. Prin intermediul platformei Web2SMS, peste 10 milioane de români au recepționat comunicări prin SMS de la diverse companii precum firme de curierat, instituții financiare, magazine online și agenții de marketing.

După cum este uzual în astfel de tranzacții, finalizarea acesteia se va realiza după obținerea aprobărilor din partea autorităților relevante.

Achiziția pachetului majoritar de acțiuni al Grupului NETOPIA este prima tranzacție realizată de fondul Innova/7. Prima etapă de ridicare de fonduri de către Innova/7 a fost finalizată în august 2022 cu un rezultat de peste 220 de milioane de euro.

NETOPIA este un grup de companii românești înființat în 2003, care cuprinde serviciile NETOPIA Payments, mobilPay Wallet, web2sms și Kartela. NETOPIA Payments este cea mai folosită platformă de procesare plăți online în România, iar Web2SMS este una din cele mai folosite platforme pentru servicii de marketing digital SMS. În prezent, peste 25.000 de afaceri din industria de e-commerce folosesc serviciile și soluțiile grupului NETOPIA: plăţi mobile, tranzacții online cu carduri bancare sau prin SMS, marketing prin SMS sau reîncărcări cartele de telefonie mobilă.

Citeste si:
Investiții majore în industriile cu tradiţie din România. Cum arată schema de ajutor de stat, aprobată în ședința de Guvern
Investiții majore în industriile cu tradiţie din România. Cum arată schema de ajutor de stat, aprobată în ședința de Guvern

Innova Capital este un manager de fond independent de private equity, care își desfășoară activitatea din Polonia și investește în achiziții majoritare în întreprinderi mijlocii cu activități în Europa Centrală și de Est. De la înființarea sa în 1994, Innova Capital a investit aproape 1,2 miliarde de euro în aproape 70 de companii din 10 țări din regiune. Innova a fost recunoscută de Asociația poloneză de capital privat și de risc (PSIK) drept firma de management PE a anului 2020.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul NETOPIA vinde pachetul majoritar de acțiuni către Innova Capital