Lectură de 2 minute

04 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Grupul Farmexim/Help Net, afaceri de peste 730 de milioane de euro, în anul financiar 2020-2021

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Grupul Farmexim / Help Net, parte a Phoenix group, a contribuit la rezultatele bune ale concernului german, înregistrând în 2020 o cifră de afaceri de 734,2 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creștere de 12% față de anul precedent, potrivit unui comunicat de presă.

Pentru grupul Farmexim / Help Net, anul 2020 a fost unul de creștere intensă, atât organic, cât și prin achiziții. La finalul anului, grupul totaliza peste 3.000 de angajați în România, grupați în trei linii de business: distribuție, retail și servicii pentru producătorii de produse farmaceutice. Creșterea s-a datorat, în mare parte, integrării a 146 de farmacii în rețeaua Help Net, prin achiziții, dar și prin deschideri de la zero.

Phoenix group a raportat o creștere de 3,2% a cifrei de afaceri, și-a mărit performanța operațională cu 4%, iar EBIDTA cu 8,3%. Vânzările au ajuns la 28,2 miliarde de euro, performanța operațională totală a ajuns la 35,9 miliarde de euro, iar EBITDA a crescut la 653,4 milioane de euro.

„Am reușit să ne creștem vânzările și să sporim veniturile în ultimul an financiar, în ciuda fluctuațiilor mari ale cererii. În colaborare cu farmaciile, am reușit să depășim cu succes perioadele de vârf chiar și în vremuri de pandemie”, a declarat Sven Seidel, președintele Consiliului de administrație al Phoenix Pharma SE.

Farmexim este importator și distribuitor de produse farmaceutice înființat în 1990 în România, având 800 de angajați și asigurând acoperire națională prin centrul logistic central de la Balotești și cele 10 puncte de lucru din principalele orașe ale țării: Timișoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Ploiești și Craiova.

Înființată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanțuri farmaceutice în România, cu peste 400 de unități deschise la nivel național și aproximativ 2.500 de angajați care oferă servicii pentru peste 3,7 milioane de pacienți.

Din 2018, Farmexim și Help Net fac parte din concernul german Phoenix group, prezent în 27 de țări.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul Farmexim/Help Net, afaceri de peste 730 de milioane de euro, în anul financiar 2020-2021