Lectură de un minut

10 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Grupul elvețian de lux Richemont, proprietarul brandului Cartier, preia firma de accesorii Delvaux

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul elvețian Richemont, proprietar al mărcilor de lux Cartier și Dunhill, preia brandul renumit pentru genți de mână, Delvaux, urmărind să ducă eticheta articolelor din piele în următoarea fază de dezvoltare, scrie Retail Detail.

Detaliile financiare ale tranzacției nu sunt cunoscute, dar Richemont a anunțat deja că tranzacția nu va avea un impact financiar semnificativ asupra activelor sale nete consolidate sau asupra profitului operațional pentru anul financiar curent. Frații Fung, actuali proprietari ai Delvaux, căutau un cumpărător pentru marca belgiană încă din aprilie.

Richemont declară că este mândră să preia „cea mai veche etichetă de marochinărie de lux din lume”, care a fost creată la Bruxelles în 1829. În 1908, Delvaux a fost primul care a solicitat un brevet oficial pentru o geantă de mână din piele și poate fi numit astfel inventator al poșetei moderne de lux.

Astăzi, eticheta este vândută în cincizeci de buticuri din întreaga lume, dar noul proprietar promite să se extindă. Delvaux se poate pregăti pentru o „următoare fază de dezvoltare”, de omnicanal și prezență digitală.

Richemont are o puternică prezență online ca proprietar al platformelor de modă online Yoox și Net-a-porter. Branduri de lux precum Cartier, Baume & Mercier, Chloé și Montblanc aparțin, de asemenea, grupului, care este listat la bursa elvețiană.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul elvețian de lux Richemont, proprietarul brandului Cartier, preia firma de accesorii Delvaux