Lectură de 2 minute

13 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Grupul Carmistin, investiție de 10 milioane de euro în cea mai extinsă bază de depozitare a cerealelor din sudul țării 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Divizia Agricultură a Grupului Carmistin ia amploare, prin inaugurarea, la Băbeni, Vâlcea, a celei mai extinse baze de silozuri pentru depozitare cereale din sudul țării. Integrată în fabrica de nutrețuri combinate a companiei, noua bază are o capacitate totală de 50.000 tone și o capacitate de preluare și transport de 200 tone/h.

Sursa foto: Carmistin

Astfel, în plină campanie de achiziții cereale, Grupul Carmistin recepționează în medie 2.000 tone cereale zilnic, cantitate ce acoperă o mare parte din necesarul de materie primă pentru producerea furajelor destinate fermelor deținute.

Practic, capacitatea fabricii a ajuns la 45 tone furaje/h și 20.000 tone/lună, posibilitățile de producție pentru speciile de animale din fermele Grupului (pui, porc și vită) fiind nelimitate.

Investiția realizată la Băbeni, având o valoare totală de 10 milioane euro, va contribui la consolidarea pe piață a produselor Grupului Carmistin, în special a brandului La Provincia.

Dat fiind că, în prezent, se situează între cei mai mari producători de sămânță pentru agricultură din România, cu o producție de circa 4.000 tone sămânță păioase/an, Grupul Carmistin a finalizat, de asemenea, tot în județul Vâlcea, în comuna Lădești, un alt proiect de investiții, pentru construirea a 8 celule de depozitare cereale, cu o capacitate de 500 tone fiecare.

Nu în ultimul rând, până la finalul lunii august, un partener local al Carmistin din cadrul proiectului Fermier în țara mea va pune în funcțiune fabrica de peleți lucernă și paie de la Drăgășani. Cu o capacitate de 35.000 tone peleți/an, aceasta va acoperi întreg necesarul fermelor deținute de Grup.

În ceea ce privește irigațiile, până în toamnă, compania va pune în funcțiune un sistem inovator construit în comuna Făurești, Vâlcea, care va deservi o suprafață de 350 hectare teren. Printr-o astfel de investiție, Carmistin va fi în măsură să își crească producția de cereale cu aproximativ 70 la sută, ceea ce va situa compania între cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România.

Prin noile investiții realizate în Vâlcea, numărul angajaților Carmistin din acest județ va crește de la 1.148 (în 2022), la aproape 1.800 până la finalul lui 2023, cei mai mulți angajați ai companiei provenind din Vâlcea, urmat de Gorj, Prahova și Dâmbovița.

Citeste si:
Concurența a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi și Maria Trading
Concurența a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi și Maria Trading

Grupul Carmistin este poziționat în prezent între primii producători de alimente din România. Grupul cuprinde peste 20 companii active în producţia de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor și producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultură BIO.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul Carmistin, investiție de 10 milioane de euro în cea mai extinsă bază de depozitare a cerealelor din sudul țării