Lectură de 2 minute

08 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Grup Șerban Holding semnează un parteneriat cu Intersnack și promite 5.000 de tone de cartofi pe an pentru chipsurile Chio

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunță semnarea unui parteneriat cu Intersnack România privind livrarea de cartofi pentru gama de chipsuri Chio produse în România. Parteneriatul inițial are o valabilitate de trei ani, existând posibilitatea, în termenii acordului, de prelungire automată. 
 

Sursa foto: Pixabay.com

Producția de cartofi pentru industrializare reprezintă unul dintre diferențiatorii Grup Șerban în domeniul agriculturii din România. Prin intermediul acestui parteneriat, vom putea să asigurăm un flux de venituri stabil și predictibil.

Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding

Având în vedere cererea în creștere pentru chipsuri la nivel global, cultivarea de cartofi pentru chipsuri a devenit o nișă din ce în ce mai atractivă. Chiar dacă producția de astfel de cartofi necesită tehnologii specializate și este mai costisitoare, randamentele obținute și prețul sunt semnificativ mai mari față de culturile clasice de cereale. Comparativ, un hectar de cartofi pentru chipsuri generează aproximativ același nivel de venit realizat de pe patru hectare de cereale sau oleaginoase.

În cadrul Intersnack, producția de chipsuri este efectuată în totală concordanță și conformitate cu normele UE de calitate și producție agricolă.

Grup Șerban a investit semnificativ de-a lungul anilor în dezvoltarea programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsuri, fiind astăzi unul dintre puținii producători agricoli din România ce deține capacitățile necesare de producție, depozitare și livrare a acestui tip de cartofi către jucători de top din domeniu.

În 2022, compania a cultivat aproximativ 500 de hectare cu astfel de cartofi. În cadrul parteneriatului cu Intersnack România, Grup Șerban urmează să livreze 5.000 de tone de cartofi în primul an, cu un plan ambițios de creștere în următorii ani.

În 2022, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creștere cu 11% față de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% și un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% față de anul 2021.

Citeste si:
Holdingul Grup Șerban din Onești achiziționează o nouă fermă cu 4 milioane de lei
Holdingul Grup Șerban din Onești achiziționează o nouă fermă cu 4 milioane de lei

Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 300 milioane de lei.

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport. Misiunea grupului de firme Șerban Holding este aceea de a oferi partenerilor produse și servicii de calitate, de a crea un mediu unde angajații să își poată valorifica la maxim potențialul, și de a dezvolta un brand de încredere pentru România și nu numai.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grup Șerban Holding semnează un parteneriat cu Intersnack și promite 5.000 de tone de cartofi pe an pentru chipsurile Chio