Lectură de 2 minute

13 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Grounded People, o companie ecologică din Vancouver, a lansat prima colecție de încălțăminte vegană

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grounded People, o companie de îmbrăcăminte ecologică, fondată la Vancouver, a început să producă articole sustenabile odată cu apariția pandemiei. Acum, după aproape doi ani de depășire a problemelor din lanțul de aprovizionare cu materiale, compania a lansat prima colecție de pantofi vegani, creați în prima fabrică vegană din lume, în Brazilia, scrie Inhabitat.

Grounded People vrea să promoveze sustenabilitatea, nu doar ca alternativă pentru fast fashion, ci și ca mod de viață. Prima colecție de încălțăminte vegană include o pereche de pantofi numiți Charlie (culoarea piatră de lună) și abby (culoarea plumb) și două perechi de pantofi înalți numiți Lee (piatră lunară) și Matty (plumb).

Pantofii Grounded People sunt în întregime lucrați manual de artizani din fețe și căptușeli din pânză de bumbac provenite din surse etice, reciclate și nevopsite. Există doar o parte din spumă non-toxică biodegradabilă și o talpă exterioară din latex natural. Designul este același ac pentru un adidas în stil clasic, cu detalii moderne, cum ar fi ochiuri cu inel în formă de D și spatele cu fermoar.

,,În acest moment critic al societății, intenția noastră este ca oamenii să vadă Grounded People mai mult decât o etichetă, ci mai degrabă ca pe o inspirație emblematică pentru această mișcare în creștere a incluziunii și durabilității. Suntem încrezători că, cu cât consumatorii devin mai bine informați, cu atât își vor da seama că alegerile lor contează și că pot face o diferență semnificativă pentru planetă”, a declarat Maximilian Justus, CEO-ul companiei.

Pentru a adăuga o notă individuală fiecărei perechi de pantofi și pentru a permite clienților să-și arate sprijinul pentru alegerea cauzei lor, Grounded People a lansat inițiativa LACES (Learn to Achieve and Create Everlasting Sustainability). Când faci cumpărături prin programul LACES, poți primi șireturi suplimentare în culori diferite, care corespund unei anumite organizații partenere. Grounded People contribuie cu veniturile din vânzare direct organizațiilor caritabile alese.

Încălțămintea produsă de Grounded People se vinde cu sume cuprinse între 119 și 129 de dolari. De asemenea, încălțămintea vine cu un rucsac din bumbac, vegan, primit gratuit la achiziționarea pantofilor.

Sursa foto: Facebook Grounded People

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grounded People, o companie ecologică din Vancouver, a lansat prima colecție de încălțăminte vegană