Lectură de 2 minute

02 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Gregor Roy Chowdhury, descendent al familiei Mikes din Zabola, a cumpărat compania de confecții Secuiana

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Descendentul familiei Mikes din Zabola, Gregor Roy Chowdhury, a cumpărat pachetul majoritar de acÈ›iuni al companiei de confecÈ›ii Secuiana din Covasna È™i are în plan dezvoltarea producÈ›iei È™i extinderea pieÈ›ei existente.

„În cursul lunii octombrie, Gregor Roy Chowdhury, descendent al familiei Mikes din Zăbala, a cumpărat pachetul majoritar de acÈ›iuni al companiei producătoare de confecÈ›ii Secuiana SA, dobândind astfel drepturi de decizie în firma mamă È™i în cele două filiale aparÈ›inând Secuiana: Seconf È™i S’mode”, se arată în comunicatul transmis de companie.

Proprietarul majoritar va convoca în scurt timp Adunarea Generală Extraordinară, care va decide asupra noii conduceri.

„Gregor Roy Chowdhury îÈ™i propune ca grupul de companii să îÈ™i continue drumul bine bătut cu cei peste È™apte sute de angajaÈ›i È™i clienÈ›i existenÈ›i. Planurile pe termen mediu al omului de afeceri includ dezvoltarea producÈ›iei È™i extinderea pieÈ›ei existente ai acestei companii de confecÈ›ii cu tradiÈ›ii de mai multe decenii din Secuime”, se mai arată în mesajul transmis.

Gregor Roy Chowdhury este de 19 ani proprietarul domeniului Zabola din Transilvania, potrivit informațiilor publicate pe LinkedIn.

Afaceri în scădere pentru Secuiana

În 2020, Secuiana SA din Covasna a înregistrat o cifră de afaceri de 23,7 milioane de lei È™i un profit de 3,6 milioane de lei, cu 435 de angajaÈ›i. Afacerile companiei au scăzut cu peste 10 milioane de lei în comparaÈ›ie cu 2019. Seconf, cu 131 de angajaÈ›i, a raportat pentru acelaÈ™i an afaceri 5,4 milioane de lei, în scădere față de anul trecut, când înregistrat o cifră de afaceri de 6,8 milioane de lei.

Firma S'Mode avea anul trecut 213 angajaÈ›i, o cifră de afaceri de 7,3 milioane de lei È™i o pierdere de aproape 1,5 milioane de lei. Afacerile au scăzut de la 9,7 milioane de lei, în 2019.

Secuiana Group din Târgu Secuiesc este proprietara a două fabrici de confecÅ£ii: Secuiana S.A. pentru bărbaÅ£i ÅŸi S' Mode S.A. pentru femei ÅŸi a lanÅ£ului de magazine Adam's by Secuiana. Secuiana produce sub brandul Adam's întreaga gamă de articole bărbaÅ£i care se distribuie în È›ară.

Citeste si:
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine

ToÅ£i pantalonii ÅŸi toate cămăşile se produc în propria fabrică, iar compania exportă în FranÅ£a, Germania, Italia, Canada, SUA, Suedia, Olanda, Anglia. Secuiana are 19 de magazine proprii Adam's by Secuiana, potrivit informaÈ›iilor publicate pe propriul site.

Sursa foto: Secuiana.ro

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Gregor Roy Chowdhury, descendent al familiei Mikes din Zabola, a cumpărat compania de confecÈ›ii Secuiana