Lectură de 9 minute

17 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Green Sustainability Forum 2024: ultimii speakeri și ultimele locuri. Micii antreprenori din zona de expo

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Pe 19 iunie ne vedem la Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2024, cea de-a doua ediție a unui eveniment dedicat soluțiilor care ne vor ajuta să ne transformăm țara și să ne pregătim pentru un viitor durabil. O zi a celor care ne inspiră să avem un impact pozitiv și să gândim pe termen lung. Avem lista finală a liderilor care ni se alătură.

Sursa foto: InternetCorp

Green Start-Up Sustainability Forum & Awards va avea loc la Nayam Events, pe 19 iunie 2024.

Înscrie-te astăzi la Green Start-Up Sustainbility Forum & Awards pentru a-ți confirma locul. Intrarea este gratuită și te așteptăm să cunoști speakerii de pe scenă și să te bucuri de produsele expozanților.

Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2024 este un eveniment realizat cu sprijinul Carrefour, Environ. De asemenea, Community Partners sunt La French Tech Bucharest, British Romanian Chamber of Commerce, și Coaliția pentru Economie Circulară - CERC.

Pe lângă invitații pe care vi i-am prezentat deja în materialele anterioare care ni se alătură pe scenă, pe care îi puteți cunoaște și alături de care puteți discuta în pauzele de networking, avem și lideri din unele dintre cele mai mari companii din țară, ai autorităților publice, de la Bursa de Valori București, precum și reprezentanți ai Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, de la care vom afla exemple de bune practici pe care țara le are și din care ne putem inspira și noi.

Așadar, iată lista completă a ultimilor speakeri care ne vor fi alături la Green Sustainability Forum, pe 19 iunie, la Nayam Events în București. Evenimentul începe la ora 9:00 și dacă nu ați făcut-o deja, vă puteți rezerva locul aici.

Sophie Neve, Consilier pentru Agricultură, Natură și Calitatea Alimentară, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România

Sophie Neve a lucrat pentru Ministerul Agriculturii, Naturii și Calității Alimentare din Olanda din octombrie 2000. Are experiență de lucru în echipe și proiecte internaționale, naționale și regionale, având de-a lungul anilor roluri diverse (consilier de politici, ofițer de coordonare și ofițer principal de politici și manager de proiect), concentrându-se pe probleme globale și europene la intersecția dintre agro(alimentație) și sustenabilitate, sisteme alimentare durabile, climă, biodiversitate, apă curată si tranziția rurală. De asemenea, a contribuit la Planul strategic național olandez într-un rol de evaluare.

Motivația lui Sophie este de a putea contribui la provocările globale la nivel local, în legătură și cooperare cu ceilalți. În România, Bulgaria și Republica Moldova, ea vede oportunități mari de a lucra cu guverne, institute de cunoaștere și companii pe probleme de agricultură pentru a veni cu soluții alături de echipa sa.

Alina Saiu, Manager Departament Finanțări Sustenabile, Divizia Corporate, Raiffeisen Bank România

Alina Saiu are o experiență îndelungată în industria financiară. În prezent, are rolul de manager al Departamentului de Finanțări Sustenabile în cadrul Raiffeisen Bank România, unde își valorifică expertiza pentru a conduce practici sustenabile în cadrul organizației.

Citeste si:
Carrefour aduce modelul brazilian de discount în Europa: cu ce format de magazin vrea să combată inflația
Carrefour aduce modelul brazilian de discount în Europa: cu ce format de magazin vrea să combată inflația

Alina își urmează, de asemenea, Masterul Executiv în Managementul Tranziției în Sustenabilitate la Bologna Business School, ceea ce îi subliniază angajamentul față de sustenabilitate și mediu.

A absolvit programul Oxford Leading Sustainable Corporation și are o diplomă de expert certificat în finanțe durabile de la Frankfurt School of Finance and Management, ceea ce i-a oferit o înțelegere cuprinzătoare a practicilor de afaceri durabile.

Ramona Moldovan, Secretar General Adjunct, Ministerul Energiei

Ramona Moldovan este Secretar General Adjunct în cadrul Ministerului Energiei din România.

A urmat studii de licență și master în științe politice și administrative, și are o experiență de peste 18 ani în afaceri guvernamentale din România și Balcanii de Vest și managementul reformelor și finanțării din sectorul public și peste 10 ani în funcții de coordonare și conducere în sectorul public.

De-a lungul anilor, a avut funcții de management strategic în Ministerul Transporturilor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Este fostă angajată a Băncii Mondiale și a Școlii Naționale de Administrație (ENA), unde a lucrat la reforma administrației publice și agendei de elaborare a politicilor.

Ramona Moldovan are o experiență îndelungată în afaceri guvernamentale strategice și elaborarea politicilor, planificarea, coordonarea și implementarea fondurilor UE, inclusiv Planul național de redresare și reziliență și managementul relațiilor cu organizațiile internaționale.

În Ministerul Energiei, Ramona Moldovan coordonează și contribuie la luarea deciziilor strategice privind politicile și implementarea programelor de finanțare legate de energia verde și eficiența energetică.

Cristian Dascălu, Managing Partner Techcelerator

Cristian Dascălu este cofondator și Managing Partner al Techcelarator, acceleratorul SEED care se adresează start-up-urilor de tehnologie avansată din România și Europa de Sud Est. Cu sedii în București, Cluj-Napoca și activități la nivel național și regional, Techcelerator este accelerator și partener investițional pentru startup-uri high-tech de nivel SEED, aflate în faza de accelerare și postaccelerare.

Rezervați-vă locul la Green Sustainability Forum, pe 19 iunie, ca să întâlniți liderii schimbării durabile.

Adrian Chiru, Head of Lexus

Adrian a ajuns la Toyota România în 2021, după 7 ani petrecuți în Groupe Renault România, unde a condus departamentul de R&D, Product Engineering & Technology. Printre proiectele la care Adrian a lucrat în Groupe Renault se numără Dacia Duster, Renault Clio și Captur.

Începând cu anul 2021, Adrian a preluat un portofoliu vast de produse ca Product Manager, respectiv toată gama Lexus, dar și modele Toyota precum C-HR sau Land Cruiser. Totodată, el s-a implicat și în implementarea gamei Lexus Electrified, din care fac parte modele precum Lexus RX, NX sau LBX.

Începând cu ianuarie, 2024, a preluat funcția de Head of Lexus, coordonând întreaga activitate Lexus în România (Product, Pricing, Sales, etc.) dorințele companiei fiind de creștere și de menținere a valorilor Lexus: cel mai fiabil brand auto din lume și cel mai mare nivel de Customer Satisfaction din lume.

Cristina Mihai, Brand Lead, SoftServe România

Cu aproape 10 ani de experiență în domeniul comunicării corporative, Cristina este în prezent Brand Lead pentru SoftServe România. Din acest rol, coordonează activitățile de HR Marketing, PR & CSR, având ca focus creșterea brandului de angajator SoftServe pe plan local.

În aria responsabilității sociale corporative, de-a lungul carierei, Cristina a contribuit la dezvoltarea abordărilor strategice pentru branduri din industrii diverse – de la automotive și energie la IT - coordonând proiecte variate de implicare în comunitate și voluntariat corporativ.

Absolventă a Facultății de Litere a Universității București, Cristina și-a început cariera ca jurnalist.

Remus Dănilă, Head of Business Development & IR, BVB

Remus Dănilă are o experiență de 15 ani în sectorul piețelor de capital din Europa Centrală și de Est, în segmentul de brokeraj și cel al burselor de valori, în România, Belgia și Ungaria. Din anul 2019, el face parte din echipa de dezvoltare a Bursei de Valori București, coordonând proiectele legate de sustenabilitate și ESG, o temă care e devenit esențială în contextul actual al piețelor de capital.

Dragalina Drăgan, Associate, Morphosis Capital

Dragalina s-a alăturat echipei Morphosis Capital în aprilie 2020 venind de la Ernst & Young, acolo unde a făcut parte din echipa de evaluare și modelare de afaceri, fiind responsabilă de zona de analiză financiară și evaluarea jucătorilor de top din retail, energie, imobiliare și companii aeriene de pe piața românească.

În ultimii 3 ani alături de Morphosis Capital Fund I, Dragalina a fost responsabilă în primul rând de investigarea și analiza potențialelor oportunități de investiții și de susținerea activităților de creare de valoare în companiile din portofoliu, deținând poziții de Board Observer în Clinicile Dr. Leahu și Cronos Med.

Dragalina are studii de licență și un master în finanțe, bănci și investiții de la Universitatea de Studii Economice din București și este în prezent înscrisă în programul Chartered Financial Analyst (CFA) Nivel 1.

Cristian Nevzoreanu, Director Executiv Afaceri Publice și Comunicare

Cristian Nevzoreanu și-a început parcursul profesional la Renault, în Franța, în 2000, unde a fost manager de proiecte din sfera R&D, în domeniile industrial, comerț și marketing. În 2007 se alătură centrului de inginerie, Renault Technologie Roumanie, în calitate de director Afaceri Publice și, ulterior, activităților extinse ale Grupului Renault în România. În 2021 este numit Director Comunicare și Responsabilitate Socială al Grupului Renault în România.

Începând cu 1 decembrie 2022, Cristian conduce Direcția de Afaceri Publice și Comunicare care reuneşte activitățile de Afaceri Publice, Comunicare și Responsabilitate Socială ale Renault Group în România.

Cristian este absolvent al Universității Politehnică, Facultatea de Inginerie Aerospațială, și are un master în Tehnici Aeronautice și Spațiale la Ecole Nationale Supérieure de l’Aéronautique et de l’Espace „Sup’Aéro”, Toulouse, Franța.

Totodată, a urmat specializări post universitare în Management și Gestiunea Afacerilor (Institut d'Etudes Politiques, l'Ecole Nationale des Ponts et Chaussées, l'Ecole Nationale Supérieure des Mines, le Collège des Ingénieurs, Paris, Franta) și Competitivitate și Inovație (Harvard Business School prin Universitatea Tehnică din Cluj).

Cui se adresează Green Start-Up Sustainability Forum & Awards

  • Companiilor mari cu istoric în România și care se reinventează prin soluții sustenabile.
  • Liderilor de opinie care luptă pentru un viitor mai bun.
  • Startup-uri cu soluții inovatoare pentru un viitor verde.
  • Încheiem cu o ceremonie de premiere pentru cele mai interesante startup-uri verzi și companii din perspectiva redacției Green Start-Up.
  • În public așteptăm studenți, antreprenori, manageri și C-levels de la companii din România și cu activitate locală, specialiști, oameni care prin acțiunile lor creează un impact în comunitățile în care lucrează și trăiesc.

Sunteți pregătiți să transformați lucrurile? Veniți alături de cei ca voi la Green Start-Up Sustainability Forum & Awards - înscrieri aici.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Green Sustainability Forum 2024: ultimii speakeri și ultimele locuri. Micii antreprenori din zona de expo