Lectură de 3 minute

26 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Glovo cumpără foodpanda în România și Bulgaria de la grupul Delivery Hero

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Glovo, unul dintre marii livratori de produse, a anunțat miercuri, 26 mai, că va cumpăra foodpanda în România și Bulgaria, parte dintr-o serie de tranzacții separate cu Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de livrare din lume.

Glovo va achiziționa compania foodpanda în România și Bulgaria, firma Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, și Pauza în Croația. Valoarea totală a tranzacțiilor se ridică la 170 de milioane de euro.

Achizițiile din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru și Serbia sunt așteptate să se finalizeze în următoarele săptămâni, în urma îndeplinirii condițiilor necesare și a obținerii aprobărilor de reglementare specifice.

Tranzacția Glovo-foodpanda așteaptă aprobarea autorităților

În România, tranzacția va fi finalizată după primirea aprobării Consiliului Concurenței. În această perioadă, cele două platforme, foodpanda și Glovo, vor opera complet independent, având politici de piață separate.

„Pentru strategia noastră pe termen lung, a fost dintotdeauna crucial să ne concentrăm pe acele piețe în care vedem oportunități clare de a fi lider și unde putem construi o afacere durabilă. Europa Centrală și de Est reprezintă o parte foarte importantă a acestui plan. Cei din această regiune au adoptat rapid platformele de livrare la cerere și suntem foarte încântați să ne consolidăm poziția și să ne întărim prezența în țările care continuă să arate un potențial enorm de creștere”, a declarat Oscar Pierre, CEO și cofondator Glovo.

Într-o tranzacție separată, Glovo a anunțat recent că a ajuns la un acord și pentru achiziționarea Ehrana, o companie locală de livrare din Slovenia, pentru o sumă rămasă confidențială. Finalizarea acesteia este preconizată a se încheia în următoarele luni, iar compania lucrează acum cu Ehrana pentru a defini strategia de tranziție pentru utilizatori, parteneri și curieri.

„Delivery Hero a construit un business care a devenit lider în regiunea Balcanilor în ultimii ani. Cu toate acestea, având o mulțime de priorități operaționale de care să ne ocupăm, credem că Glovo ar fi mai bine poziționat pentru a continua să construiască o experiență de excepție pentru clienții noștri din această regiune”, a spus și Niklas Östberg, CEO și cofondator Delivery Hero.

Glovo este o aplicație de livrare în mai multe categorii și una dintre cele mai importante platforme de livrare din lume. Fondată la Barcelona în 2015, operează în Europa de Sud-Vest, Europa de Est și Africa Subsahariană. Aplicația conectează utilizatorii cu restaurante, lanțuri alimentare, farmacii și magazine cu amănuntul și include, de asemenea, o categorie „orice” care permite utilizatorilor să comande orice doresc.

Citeste si:
Două dintr-o lovitură: rețeaua locală Magazine DIANA se extinde cu două magazine
Două dintr-o lovitură: rețeaua locală Magazine DIANA se extinde cu două magazine

Delivery Hero este o platformă de livrare locală, care operează în peste 50 de țări din Asia, Europa, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Compania a început ca un serviciu de livrare de alimente în 2011 și operează propria platformă de livrare pe patru continente. Cu sediul central la Berlin, Germania, Delivery Hero este listată la bursa din Frankfurt din 2017.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Glovo cumpără foodpanda în România și Bulgaria de la grupul Delivery Hero