Lectură de 2 minute

20 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Glami: Lenjeria intimă, hainele casual, îmbrăcămintea pentru copii și bijuteriile, printre cele mai căutate articole pe care le aleg românii drept cadouri de Sărbători

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Există câteva evoluții notabile după sezonul de Black Friday. Mai exact, pe toată acea durată, cumpărăturile online s-au concentrat pe produse mai scumpe, precum jachete și cizme de iarnă. Cadourile de Crăciun au trecut în plan secund – însă acum, familiile din România își pregătesc ținute confortabile pentru sărbătorile petrecute în interior, potrivit datelor motorului de căutare online de modă Glami. 

În doar câteva săptămâni (între 20 noiembrie și 10 decembrie), căutările de lenjerie intimă și halate de baie (+225%), îmbrăcăminte pentru copii (+130%) și bijuterii precum coliere (+115%) au crescut exponențial. În top cinci se adaugă, de asemenea, șalurile și eșarfele (+90%) și gențile mai mari (+47%).

Acest lucru demonstrează că românii care fac achiziții de modă online au în vedere un stil casual și confortabil pentru sărbătorile de iarnă, atât pentru ei, cât și pentru cei mici (ținând cont în același timp de surprizele pentru copiii lor). Alte categorii, ce erau în mod normal în topul listelor de cumpărături în aceeași perioadă a anilor precedenți, se confruntă cu un declin: fuste (-24%), cizme (-19%) și curele (-12%).

Vânzările de ținute stilate, în scădere

În anii precedenți, căutările de rochii, pantofi cu toc, genți de petrecere și astfel de articole similare ar fi fost foarte populare în această perioadă a anului. Totuși, 2021 este un an în care pandemia a atras atenția către ținute practice. Acest fapt ar putea explica de ce statisticile de căutare pentru categoriile de produse amintite nu mai sunt de trei cifre. Însă, comparativ cu ultima săptămână din noiembrie, căutările de rochii (+14%), pantofi cu toc (+24%), genți de mână (+28%) au crescut în prima săptămână a lunii decembrie 2021.

Retail jobs

După încheierea sezonului de Black Friday, majoritatea articolelor ce au avut creșteri semnificative au fost pentru bărbați, potrivit datelor furnizate de platforma românească de modă Glami. În special căutările pentru pantofii sport Nike Uptempo (+62%) și jachete Nike tech fleece (+67%) se află în fruntea clasamentului.

Hanoracele, puloverele, jachetele au fost și ele în topul preferințelor vizitatorilor bărbați, în timp ce femeile au părut mai interesate de articolele de vară, printre care costumele de baie, care au înregistrat un nou record: +133%. Acest lucru demonstrează că unii români au în plan să călătorească în destinații exotice de Revelionul 2022.

De asemenea, o altă surpriză: cele mai vizitate și dorite de fashioniste în noiembrie 2021 au fost bluzele și cămășile (+77%) și fustele (+94%).

Toate studiile pe care GLAMI le efectuează sunt realizate online, în rândul vizitatorilor de pe platformele GLAMI. Glami este un retailer online de fashion care comercializează haine pentru damă, bărbați și copii.

Citeste si:
Vânzările producătorului de vin Purcari au crescut cu 7% în prime trei luni din an, în România
Vânzările producătorului de vin Purcari au crescut cu 7% în prime trei luni din an, în România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Glami: Lenjeria intimă, hainele casual, îmbrăcămintea pentru copii și bijuteriile, printre cele mai căutate articole pe care le aleg românii drept cadouri de Sărbători