Lectură de un minut

23 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Gigantul american Smithfield cumpără producătorul român de mezeluri Goodies Meat Production

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Smithfield Europa, subsidiara companiei americane Smithfield Foods, a încheiat un acord de achiziție a societății Goodies Meat Production, un producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru retail. Tranzacția se va efectua prin intermediul Elit, compania sa locală situată în județul Alba.

Sursa foto: Pixabay.com

Goodies Meat Production operează o unitate de producție în Ceptura de Jos, Prahova, și are 320 de angajați. Compania are o capacitate de producție de 20.000 tone/an și este specializată în producția de mărci private.

Principalele produse din portofoliu sunt salamul, șunca, parizerul, baconul, la care se adaugă specialitățile din carne.

“Elit și-a dezvoltat în mod constant gama de produse și a urmărit mereu creșterea cotei de piață. Pentru a menține această tendință, suntem pregătiți să creștem amprenta operațiunilor noastre”, a declarat Voicu Vușcan, administrator Elit.

Acordul de achiziție este supus aprobării autorităților de reglementare competente din România, inclusiv Consiliului Concurenței.

Elit, parte a Grupului Smithfield din 2018, are o experiență de 20 de ani în domeniu și peste 2.000 de angajați. Firma produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care cârnați, salam, șuncă, produse din carne afumată.

Smithfield Foods, Inc. este o companie americană din industria alimentară cu rădăcini în agricultură și o prezență globală, asigurând peste 60.000 de locuri de muncă la nivel global.

Citeste si:
Grupul TeraPlast achiziționează Grupul Wolfgang Freiler de la familia Uhl, din Austria
Grupul TeraPlast achiziționează Grupul Wolfgang Freiler de la familia Uhl, din Austria
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Gigantul american Smithfield cumpără producătorul român de mezeluri Goodies Meat Production