Lectură de 3 minute

15 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Gigantul american AMD își mută centrul de proiectare din Iași în Palas Campus

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Sursa foto: Palas Campus

Gigantul tehnologic american Advanced Micro Devices (AMD) își va muta centrul de proiectare, deschis în 2021 la Iași, în Palas Campus, cea mai nouă investiție office de regenerare urbană a IULIUS. AMD, ce realizează soluții de calcul adaptive și de înaltă performanță pentru industria IT, va ocupa 2.900 mp în proiectul mixt care va fi inaugurat în primul trimestru al anului 2023.

Închiriat integral, Palas Campus se dezvoltă drept un hub regional de inovație în diverse domenii.

În România, AMD angajează o echipă diversă de ingineri axați pe dezvoltarea inovațiilor pe parte de hardware și software aflate la baza soluțiilor de calcul de înaltă performanță ale companiei.

„Urmărim să ne consolidăm prezența în România, așadar ne entuziasmează planurile de relocare a centrului nostru de proiectare în Palas Campus”, a declarat Ovidiu Rădăcină, Director of Design Engineering & AMD Romania site leader.

Palas Campus este cea mai mare clădire de birouri ca suprafață din România, care a presupus o investiție ce depășește 120 de milioane de euro. Imobilul are o suprafață de 60.000 mp închiriabili, în șase corpuri de clădire, conectate atât la parter, cât și la primele trei etaje, iar două niveluri subterane sunt alocate unei parcări cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri. Pe lângă componenta office clasa A, campusul va include spații de tip coworking în aer liber, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele și terase, un hub medical, o zonă de servicii care să faciliteze promovarea producătorilor locali, dar și spații pentru dușuri și vestiare, precum și piste de ciclism, locuri de parcare a bicicletelor și stații de încărcare a mașinilor electrice.

Locația ultra-centrală, spațiile office premium și varietatea facilităților pentru angajați, inclusiv spațiile verzi amenajate pentru relaxare și programul personalizat de fidelizare, precum și vecinătatea cu ansamblul mixt Palas Iași sunt elemente care setează Palas Campus drept un pol de business regional și îl fac o destinație atrăgătoare pentru companii autohtone și internaționale din cele mai competitive domenii ale economiei, cum sunt IT&C, banking, health&pharma, automotive.

Palas Campus este un proiect sustenabil încă din faza de proiect, singurul care se află în proces de dublă certificare green – EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) al International Finance Corporation (IFC) și LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al US Green Building Council. De altfel, proiectul a atras și primul credit verde acordat unei companii românești, de la IFC, parte a Băncii Mondiale.

Citeste si:
Lanțul internațional de restaurante BURGER KING va deschide prima sa locație din Iași în ansamblul Palas
Lanțul internațional de restaurante BURGER KING va deschide prima sa locație din Iași în ansamblul Palas

Palas Campus consolidează portofoliul office al grupului IULIUS, dezvoltat prin rețeaua națională United Business Center, în Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, ce include 14 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală de peste 182.000 mp, în care își au sediul peste 80 de companii românești și internaționale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Gigantul american AMD își mută centrul de proiectare din Iași în Palas Campus