Lectură de un minut

27 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul italian de pantofi Geox își închide fabrica din Serbia, la șase ani de la deschidere

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Geox, companie cu sediul în Italia, își închide fabrica sârbească din Vranje, ca urmare a cererii tot mai scăzute de încălțăminte formală pentru bărbați și femei, scrie worldfootwear.com.

Fabrica a fost construită între 2014 și 2015 și a devenit pe deplin operațională în 2016, cu un program de producție de 1,25 miliarde de perechi de pantofi pe an. Schimbarea comportamentului consumatorilor și înclinația tot mai mare către încălțămintea casual și la prețuri mai mici a dus ca fabrica să ajungă la o funcționare sub capacitatea sa normală în ultimii ani.

Geox a încercat transferul unor producții din Asia, dar o creștere a costurilor a făcut ca această opțiune să nu fie viabilă. Situația a fost agravată de pandemia COVID-19. Astfel, compania italiană a notificat deja angajații filialei din Serbia că își va rezilia contractele și va închide fabrica în luna curentă.

Geox este o compania italiană producătoare de încălțăminte formală pentru femei și bărbați, care deține 953 de magazine, iar produsele se vând în aproximativ 10.000 de magazine multi-brand.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul italian de pantofi Geox își închide fabrica din Serbia, la șase ani de la deschidere