Lectură de 2 minute

08 Aug 2022 - Știri și Noutăți

General Mills recheamă mai multe sortimente de înghețată de pe piață

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

General Mills, fabricantul îngheţatei Haagen-Dazs, a anunțat rechemarea voluntară a cinci sortimente de îngheţată comercializate în România, conform unui anunţ publicat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Anunţul vizează produsele de îngheţată c 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 8 X 460 ml, Cookies & Cream 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 24X95 ml, Belgian Chocolate 24X95 ml.

"Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Haagen-Dazs şi este întreprinsă ca măsură de precauţie. Acţiunea are loc în urma unor investigaţii care au stabilit că sursa neconformităţii este un furnizor individual şi se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză (...) După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauţie de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Haagen-DazsTMdin toate punctele de vânzare din România", se arată în anunţ.

Investigaţiile amănunţite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanţei detectate depăşesc cu puţin limitele de detecţie analitică.

În perioada 12-14 iulie, lanţurile de supermarketuri Auchan, Selgros, Carrefour, Mega Image, Cora, Kaufland şi Profi au anunţat că General Mills efectuează o rechemare voluntară a produselor de îngheţată Haagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simplă) în România din cauza unei probleme de neconformitate din partea unui furnizor de extract de vanilie.

Agenţia federală pentru siguranţă alimentară (AFSCA) din Belgia a anunţat, în urmă cu câteva zile, că au fost retrase de la vânzare 10 sortimente de îngheţată cu vanilie Haagen-Dazs după ce au descoperit prezenţa unui compus cancerigen în unul dintre loturile testate cu ocazia unui control, potrivit AFP.

Producătorul acestui brand celebru de îngheţată, grupul american General Mills, a constatat în timpul unui control de rutină prezenţa unor urme de 2-cloretanol (2CE), care este un indicator al prezenţei oxidului de etilenă într-un lot de produse Haagen-Dazs. Oxidul de etilenă (ETO) este un pesticid cancerigen interzis în Europa.

Grupul american General Mills a efectuat la începutul lunii iulie o retragere voluntară de la vânzare a patru loturi de îngheţată comercializate în Franţa sub brandul Haagen-Dazs după detectarea unor urme de ETO atribuite unui ingredient specific, extrasul de vanilie, furnizat de unul dintre furnizorii săi.

Citeste si:
In centrul comercial AFI Cotroceni se vor mai deschide sapte magazine
In centrul comercial AFI Cotroceni se vor mai deschide sapte magazine

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  General Mills recheamă mai multe sortimente de înghețată de pe piață