Lectură de 3 minute

26 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Geci de iarnă pentru bărbați – alege un model pentru stilul tău

Advertorial

Abonează-te pe  

Unii poartă o singură jachetă toată iarna. Alții alternează între 2 sau 3 jachete. Este important să iei în considerare temperatura și în ce context intenționezi să porți jacheta. De exemplu, pentru o zi intensă de ski, chiar dacă sunt -20°C, vei opta pentru o haină subțire, rezistentă la vânt. Pe de altă parte, vei prefera o jachetă lungă, groasă și bine izolată pentru o plimbare de seară în oraș.
 

Sursa foto: bolf.ro

Ce fel de geacă de iarnă să alegi?

Există trei tipuri principale de jachete de iarnă. Pentru a-l găsi pe cel potrivit pentru tine, gândește-te la activitățile pe care intenționezi să le faci. Ai nevoie de o jachetă pentru a te plimba prin oraș și a merge la serviciu sau cauți ceva de îmbrăcat pentru plimbări în natură?

Jachetele tehnice pentru iarnă

Jachetele tehnice sunt cea mai bună alegere pentru cei care caută căldură ușoară care permite o gamă completă de mișcare atunci când se angajează în activități în aer liber. Gecile din magazin Bolf sunt potrivite nu numai pentru vremea rece, ci și pentru diverse activități precum schi sau alpinism. În general, jachetele tehnice sunt mai ușoare decât jachetele casual de iarnă în oraș și vor fi mai compresibile.

Parka de iarnă casual pentru oraș

Unele geci, cum ar fi parka, sunt un fel de paltoane călduroase, suficient de șic pentru birou, happy hour sau o excursie la cumpărături în centrul orașului. În magazin Bolf vei găsi cele mai interesante modele de parka.

Aceste geci vor fi puțin mai lungi și au caracteristici concepute pentru un plus de confort, cum ar fi o glugă mai mare - uneori accesorizată cu blană - și buzunare căptușite. Aici, detaliile tehnice nu sunt deosebit de necesare deoarece haina de iarnă nu va fi folosită pentru activități de mare intensitate. În schimb, cel mai crucial element atunci când vine vorba de geci urbane este capacitatea termică.

Geci de iarnă vesatile

Unele jachete arată la fel de bine în oraș ca și pe pârtii! Acestea combină stilul și funcționalitatea atractive, cu o serie de detalii tehnice și un design bine gândit. În general, jachetele din această categorie vor fi impermeabile și te vor proteja bine de vremea dificilă, fiind în același timp suficient de izolate. Un alt detaliu interesant, este adesea posibil să ai o jachetă de calitate la un preț rezonabil. În plus, este adesea o jachetă care poate fi purtată toată iarna datorită versatilității sale.

Care sunt principalele elemente izolatoare ale unei jachete de iarnă?

Există două tipuri principale de izolație în jachetele de iarnă: puf și sintetic. Fiecare tip de izolație are propriile sale avantaje și dezavantaje. Puful este cea mai ușoară și mai compresibilă izolație de pe piață, așa că dacă greutatea și dimensiunea sunt importante pentru tine, ar trebui să fie prima ta alegere. Cu toate acestea, este important să reții că puful nu este ideal în condiții umede. Dacă îți petreci iernile într-un climat uscat și rece, o jachetă de puf va funcționa la întregul său potențial și te va proteja de frig, dar dacă trăiești într-un climat umed, jacheta de puf poate să nu funcționeze la fel de bine. Izolația sintetică în schimb este proiectată pentru climă rece și umedă. Există o mare varietate de izolații sintetice dovedite disponibile. Deși izolația sintetică poate fi mai grea decât puful, este la fel de caldă, mult mai accesibilă și rezistă eficient la umezeală.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Geci de iarnă pentru bărbați – alege un model pentru stilul tău