Lectură de 2 minute

19 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Gebrüder Weiss își extinde centrul logistic din Tbilisi. Ce planuri are compania pentru rutele de transport

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Gebrüder Weiss extinde locația din Tbilisi pentru transportul de mărfuri între Europa și Asia Centrală, devenind din ce în ce mai importantă ca centru logistic, pe măsură ce sectoarele industriale și de utilități din regiunea Caucaz sunt în creștere și, odată cu acestea, importul și exportul de mărfuri. Produsul intern brut pe cap de locuitor a crescut la aproximativ 17% în 2021, după dificultățile anului pandemic 2020.

 

Sursa foto: Gebrüder Weis

În ultimii cinci ani, diviza de transport terestru a Gebrüder Weiss Georgia a efectuat aproape 75.000 de transporturi cu o greutate totală de 311.000 de tone, iar această cifră continuă să crească. Un factor care determină această dezvoltare este importanța tot mai mare a Coridorului de Mijloc ca rută alternativă la legăturile nordice de transport prin Rusia.

De asemenea, Gebrüder Weiss și-a anunțat în iulie planurile de a-și extinde rutele de transport din Europa către China, prin Turcia, Georgia, Azerbaidjan și Kazahstan. Ca răspuns la creșterea așteptată a volumelor de marfă, locația din Tbilisi este acum extinsă pentru a doua oară după 2019, dispunând de mai mult spațiu de transbordare și birouri.

Zece ani de Gebrüder Weiss Georgia

Intrarea pe piață în 2012 a fost urmată de o creștere dinamică pentru Gebrüder Weiss în statul caucazian. Hubul logistic a fost lansat la doi ani după deschiderea primului birou în capitala Tbilisi. Zonele de transbordare, zonele de parcare pentru camioane și aripa de birouri au fost extinse în 2019. Un an mai târziu, a urmat o legătură feroviară. Astăzi, legăturile directe între Europa și Asia, precum și transporturile între țările din Asia Centrală pentru clienții din industria textilă, bunuri de uz casnic, high-tech și industria auto sunt organizate de peste 100 de angajați. Aceste servicii includ transporturi rutiere și feroviare, transport aerian și maritim, vămuire, logistica depozitării și e-fulfillment.

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebrüder Weiss se bazează pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Compania oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo - Home Delivery, iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operațiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga țară.

Odată cu lansarea myGW în România, în 2021, și integrarea ETA (en. Estimated Time of Arrival) în portal, clienții companiei au acces la toate informațiile relevante dintr-un singur cont, oricând și de oriunde (status, documente relevante, stocuri, comenzi).

La un an de la lansarea portalului myGW în România, 400 de utilizatori au gestionat prin intermediul portalului 415.000 de transporturi și au plasat 30.000 de comenzi.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Gebrüder Weiss își extinde centrul logistic din Tbilisi. Ce planuri are compania pentru rutele de transport