Lectură de 4 minute

18 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Fundația BricoDépôt anunță cele 5 proiecte care vor primi finanțări, în valoare totală de 250.000 de lei

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Fundaţia BricoDépôt anunţă cele 5 proiecte care vor primi finanţări ȋn valoare totală de 250.000 de lei, ȋn cadrul celei de-a doua ediţii a campaniei de finanţare, „Casele bune schimbă vieţi”.

 

Brico Dépôt România donează produse din magazinele pe care le deține, în valoare de 25.000 de lei, pentru fundațiile non-guvernamentale selectate, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul celei de-a doua ediţii a campaniei de finanţare „Casele bune schimbă vieţi”, timp de 10 zile, organizaţiile non-guvernamentale din Romȃnia au aplicat pentru finanțarea cu până la 50.000 de lei a unui proiect de ȋmbunătăţire a condiţiilor de locuit, a calităţii şi a siguranţei vieţii, ȋn comunități dezavantajate din Romȃnia.

După succesul primei ediții a campaniei de finanțare, când am reușit să ajutăm peste 2.600 de beneficiari, prin parteneriatele încheiate cu 10 asociații din România, ne bucurăm să ducem mai departe această inițiativă, în sprijinul comunităților vulnerabile. Anul acesta au fost înscrise ȋn campanie 23 de proiecte eligibile, toate extrem de valoroase și cu o puternică încărcătură emoțională.

Nu a fost ușor să selectăm proiectele câștigătoare, dar am ales să le finanțăm pe cele care răspund unei nevoi urgente și au, în același timp, un impact cu adevărat semnificativ asupra beneficiarilor, la nivel național'', a explicat Ştefan Urziceanu, manager al fundaţiei BricoDépôt şi consilier ȋn investiţii comunitare, ȋn cadrul Brico Dépôt România.

Pentru a beneficia de finanțare, organizațiile neguvernamentale au putut depune proiectele online, în perioada 20-30 mai 2021, completând formularul disponibil pe website-ul oficial al Fundaţiei BricoDépôt. 23 de proiecte eligibile au fost înscrise de organizații neguvernamentale din întreaga țară, iar implementarea celor 5 poiecte selectate va avea loc în perioada iulie-octombrie 2021.

ONG-urile care vor primi finanţare de la Fundaţia BricoDépôt

Fundația BricoDépôt finanțează cinci proiecte și sprijină, în total, 1.700 de beneficiari direcți și alți aproape 150 de beneficiari indirecți din toată țara.

BricoDépôt sprijină următoarele proiecte:

Citeste si:
Kingfisher, grupul din care face parte Brico Dépôt România, și Endava deschid un nou hub tehnologic în Cluj-Napoca
Kingfisher, grupul din care face parte Brico Dépôt România, și Endava deschid un nou hub tehnologic în Cluj-Napoca
  • Fundația Hospice Casa Speranței – reabilitarea unui salon cu 4 paturi din Spitalul HOSPICE Casa Speranţei din București, igienizarea altor alte 6 saloane, înlocuirea paturilor de spital învechite și alte lucrări de renovare necesare pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților adulți care suferă de boli oncologice în stadii avansate;

  • Fundația pentru Copii Ronald McDonaldconstrucţia celei de-a treia Case Ronald McDonald, ȋn Iași (după cea din București - 2003 și Timișoara - 2008), un proiect adresat copiilor bolnavi și familiilor acestora. Proiectul sprijin[ familiile vulnerabile din toată regiunea de Nord-Est a țării, care ajung la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria din Iași, pentru tratamente și internări de lungă durată;

  • Fundația FARA − lucrări de renovare, construcție, modernizare, creştere a funcționalităților și îmbunătățire a spațiilor (case de tip familial, centre de tranzit, centre de zi și centre de terapie și recuperare) în care trăiesc/ desfășoară activități beneficiarii fundației, copii, tineri și tineri adulți din județul Suceava (tineri adulți cu dizabilități permanente, copii fără familie sau lipsiţi de sprijin parental/ familial şi copii care provin din familii vulnerabile), Popești-Leordeni, Ilfov (tineri care au ieșit din sistemul de protecție și copii cu dizabilități care provin din familii vulnerabile) și Satu Mare (tineri care au ieșit din sistemul de protecție);

  • Fundația Bucuria Darului − îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru mai mult de 30 de familii dezavantajate din județul Brașov, prin lucrări pentru combaterea efectelor dăunătoare pe care sărăcia le are asupra familiilor și copiilor defavorizați – „O casă mai bună – O viaţă mai bună'';

  • Organizaţia Umanitară CONCORDIA – construirea unui spațiu educațional în aer liber în cadrul centrului de zi din satul Zidurile, comuna Odobești, judeţul Dâmbovița, unde copii din familii dezavantajate social, cu condiţii financiare precare şi din zone dezavantajate ale comunităţii beneficiază zilnic de sprijin educaţional, primesc ȋngrijire, dezvoltă competenţe şi abilităţi utile, alături de pedagogii specializaţi şi se bucură de o masă de prânz.

Valoarea totală a investiţiilor pentru întregul proiect ajunge la 275.000 de lei.

BricoDépôt România este parte a grupului Kingfisher, o companie internațională în domeniul îmbunătățirii locuinței, ce deține peste 1.350 de magazine în 8 țări din Europa. În România, compania are 35 de magazine deschise în toată țara.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fundația BricoDépôt anunță cele 5 proiecte care vor primi finanțări, în valoare totală de 250.000 de lei