Lectură de 2 minute

12 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Fundația Auchan alocă peste 110.000 euro pentru 3 ONG-uri din România care promovează accesul la o alimentație sănătoasă

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

În perioada 20 octombrie 2021 – 31 ianuarie 2022, 45 de entități (ONG-uri, grădinițe, școli, licee și universități) au răspuns la apelului inițiat de Fundația Auchan propunând proiecte care să sprijine alimentația sănătoasă, cu prioritate pentru categoriile defavorizate. În urma etapei de jurizare, au fost desemnate 3 proiecte câștigătoare propuse de: Asociația Ana și Copiii, Asociația de Ajutor Amurtel și Fundația FARA. Acestea urmează să beneficieze de un grant total de 112.500 de euro. Proiectele vor fi susținute și acompaniate în implementare de către angajații Auchan Retail România, în calitate de voluntari, prin intermediul Programului de Sustenabilitate Personală.

Proiectul inițiat de Asociația Ana și Copiii presupune dotarea noului centru educațional din București al asociației cu echipamente de bucătărie necesare pregătirii de mese calde zilnice pentru cei 100 de beneficiari ai acestuia, respectiv copii proveniți din familii defavorizate din București și Ilfov. Utilarea noului centru va crește capacitatea de porții oferite. De asemenea, părinții copiilor vor beneficia de educație nutrițională.

În urma votului acordat de către angajații Auchan, inițiativa propusă de Asociația Ana și Copiii va reprezenta România la finala internațională a competiției, unde poate obține un extra grant pentru dezvoltarea proiectului în următorii ani.

A doua inițiativă selectată aparține Asociației de Ajutor Amurtel, respectiv proiectul Școala din Livadă, ce presupune conectarea unei comunități urbane din București și a unei comunități rurale din Buzău prin activități practice și educaționale, desfășurate în natură, cu scopul de a construi obiceiuri sănătoase și de a oferi o abordare holistică între corp, minte, spirit, mediu și comunitate. Prin intermediul acesteia, vor fi organizate tabere în care 60 de copii, părinți și profesori din București și Buzău vor învăța importanța alimentației și a unei diete sănătoase, a conectării cu natura și mediul înconjurător, dar și cum să devină consumatori responsabili. Beneficiarii vor deveni ambasadori și vor promova inițiativa mai departe în cadrul comunității din care provin.

Inițiativa propusă de Fundația FARA își propune să reducă inegalitățile sociale și marginalizarea copiilor și tinerilor vulnerabili, cu dizabilități și nu numai, care provin din centrele pe care le administrează, dar și a unui număr de familii cu venituri restrânse, prin implicarea acestora în cultivarea unor grădini de legume, sere și a unei livezi. Fundația FARA va organiza workshop-uri menite să dezvolte abilitățile beneficiarilor privind practicile de recoltare și utilizare sustenabilă a resurselor.

Angajații Auchan Retail România urmează să contribuie la implementarea programelor câștigătoare prin Programul de Sustenabilitate Personală, care oferă tuturor celor peste 8.000 de angajați ai companiei posibilitatea de a se implica activ în diverse acțiuni de sustenabilitate și responsabilitate socială.

Fundația Auchan promovează accesul la hrană bună și sănătoasă ca o prioritate pentru cei care au nevoie, cu tot ceea ce presupune acest lucru – plăcerea de a mânca bun și sănătos, păstrarea identității și a tradițiilor culinare și interacțiunea socială.

Auchan România are în portofoliu 213 magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 5 supermarketuri și 175 de magazine de ultraproximitate MyAuchan, din care 166 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fundația Auchan alocă peste 110.000 euro pentru 3 ONG-uri din România care promovează accesul la o alimentație sănătoasă