Lectură de 3 minute

18 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Funcția de lucrător comercial, printre cele mai căutate în platforma Undelucrăm.ro

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Cele mai căutate funcții - atât ca joburi, cât și ca recenzii - pe platforma Undelucram.ro sunt cele din IT, retail, BPO&servicii, din domeniul bancar și din zona de recrutare, arată datele Undelucram.ro, o comunitate online a angajaților din România.

Astfel, cele mai căutate funcții pe platformă și salariile medii obținute sunt:

  1. Software developer: 7.400 lei (IT)

  2. Lucrător comercial: 2.400 lei (Retail)

  3. Call Center / Suport specialist: 2.800 lei (BPO&Servicii)

  4. Specialist credite: 5.000 lei (Banking)

  5. HR Specialist: 4.900 lei (Recrutare/Resurse umane)

“Când am lansat Undelucram.ro am pornit cu gândul de a-i susține pe angajați să ia decizii despre un anumit loc de muncă prin oferirea unor informații pe care adesea nu le află la interviul de angajare. Astfel, transparentizând modul în care funcționează companiile am devenit un instrument foarte util și pentru angajatori, în special pentru experții în resurse umane. Salary Report oferă date din ultimul an despre 400.000 de salarii, însă acest document este rezultatul celor 11 ani de la lansarea Undelucram.ro”, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.

Experții în HR consideră că firmele vor face măriri salariale

Aproximativ 40% dintre specialiștii în HR spun că firmele pe care le reprezintă au în plan să mărească salariul angajaților până la finalul anului cu aproximativ 5-10%, iar 32% au afirmat că vor să crească salariul cu 10-15%, potrivit unui sondaj realizat de Undelucram.ro în luna aprilie a acestui an. În jur de 15% dintre recruiteri au spus că angajatorul va mări salariul cu maximum 5% în acest an. Sunt și angajați mai norocoși pentru care firma va crește salariul cu 15-25% (în jur de 5% dintre angajatori), iar 3,5% dintre respondenți mizează pe o majorare de peste 25%.

Citeste si:
Deloitte: Majorarea salariilor va avea multiple implicații pentru angajați și angajatori
Deloitte: Majorarea salariilor va avea multiple implicații pentru angajați și angajatori

Aproximativ 5% dintre specialiștii în HR au declarat că firma pe care o reprezintă nu va mări salariul în acest an.

Beneficiile cel mai des oferite de companii

Beneficiile cel mai des oferite sunt: bonurile de masă (58%), bonusuri și prime de performanță (35%), program de lucru flexibil sau lucru de acasă (34%), programe de training și acoperire costuri certificări profesionale (22%), abonament medical (11%), diferite activități de wellbeing - masaj, psihoterapie, cursuri pentru diferite hobby-uri (11%), asigurare medicală (10%), abonament la resursele unei biblioteci online sau offline (8%), decontare transport sau asigurare transport (8%), mai multe zile de concediu (6%), prime de vacanță (5%), pensie facultativă (4%).

Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online a angajaților din România, cu peste 850.000 de potențiali angajați pe platformă. Platforma pune la dispoziția angajaților și Salariometru - un instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu și resurse pentru dezvoltarea carierei, precum modele de CV, topul angajatorilor și articole despre industrie.

Pentru acest sondaj au răspuns 819 experți în recrutare din domeniile IT&C, bănci&servicii financiare, retail, BPO&servicii, transport&logistică, producție industrială, automotive, educație, farma, HoReCa, construcții&imobiliare, sănătate.

Undelucram.ro este una dintre cele mai mari comunități online a angajaților din România, cu peste 750.000 de potențiali angajați pe platformă și peste 500.000 de contribuții lăsate de utilizatori despre companiile la care lucrează, interviuri de angajare sau oferte salariale. Platforma are și un instrument online pentru angajați, Salariometru, pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu și resurse pentru dezvoltarea carierei precum modele de CV, topul angajatorilor și articole despre industrie.

Sursa foto: Pixabay

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Funcția de lucrător comercial, printre cele mai căutate în platforma Undelucrăm.ro