Lectură de 2 minute

24 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Freshful lansează o categorie dedicată produselor cu termen de valabilitate mic

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Hipermarketul online Freshful by eMAG lansează opțiunea „Save me” în aplicație și pe site-ul Freshful.ro, dedicată produselor cu termen de valabilitate mic și prețuri reduse.   

În această rubrică, toate produsele sunt sigure pentru consum, au afișat termenul de valabilitate sau termenul maxim de consum, sunt stocate și livrate în condiții ideale de temperatură, iar produsele în termen rămase în stoc sunt donate către Banca pentru Alimente.

Clienții găsesc idei de rețete în care pot folosi produsele comandate, de la experții culinari Adi Hădean și Radu Dumitrescu, în secțiunea Rețete din freshful.ro.

În lume, o treime din hrana produsă este aruncată, generând 8 până la 10% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel global, conform estimărilor specialiștilor. Prin optiunea “Save Me”, adăugăm o nouă inițiativă la seria de practici responsabile pe care le-am implementat în activitatea Freshful: mașini electrice în flota auto, sisteme de energie regenerabilă în depozitul propriu, programul de reciclare a pungilor de cumpărături, rețete și sfaturi de reducere a risipei alimentare de la ambasadorii Freshful, sau parteneriatul cu Banca pentru Alimente”, susține Anca Leopea, marketing manager Freshful by eMAG.

De asemenea, prin „Păstrează. Returnează. Freshful reciclează!”, un program prin care utilizatorii sunt încurajați să returneze pungile de hârtie în care au primit cumpărăturile, direct la curierul care le efectuează livrarea, Freshful a colectat și reciclat, în aprilie 2022, două tone de pungi de hârtie.
Cu sprijinul partenerului Green Ambalaje, pungile de cumpărături colectate de la clienți au fost reciclate, transformate în noi produse și repuse în circuit.

Hipermarketul online Freshful a fost lansat în octombrie 2021 și a atras în mai puțin de șase luni 30.750 de clienți unici din București și zona Ilfov. Peste 70% dintre comenzi au fost în aplicație iar peste 65% dintre plăți s-au efectuat cu cardul, imediat după plasarea comenzii. Freshful este deținut de grupul eMag, care este controlată în proporție de aproximativ 80% de Prosus, o companie care aparține de grupul african Naspers.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Freshful lansează o categorie dedicată produselor cu termen de valabilitate mic