Lectură de 3 minute

03 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Freshful by eMAG: Românii mănâncă tot mai sănătos. Câți bani au scos din buzunar pentru fructe și legume

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Începând cu a doua jumătate a lunii septembrie, frecvența comenzilor pentru produsele de sezon începe să crească, oamenii fiind mai interesați de fructele și legumele de toamnă. Astfel, pentru Freshful by eMAG, primul hipermarket 100% online din România, peste 60% dintre comenzile plasate conțin și fructe de toamnă precum mere, pere, prune, gutuie sau struguri. 

 

Sursa foto: Gutuie

În această perioadă, coșul mediu de cumpărături ajunge la peste 300 de lei și include aproximativ 30 de produse. Clienții Freshful comandă fructe săptămânal, cele mai căutate fiind merele.

În ceea ce privește cumpărăturile de fructe și legume de toamnă, frecvența comenzilor începe să crească cu a doua jumătatea lunii septembrie, în special de când perioada concediilor se încheie. Astfel, clienții revin la obiceiurile de peste an și plasează mai multe comenzi la final de săptămână, în special în zilele de vineri și sâmbătă.

Fructe de la producători români în oferta de toamnă

Fructele listate în această toamnă de Freshful by eMAG sunt asigurate de șapte producători români, din județele Giurgiu, Călărași, Ialomița și Argeș. Mai mult, fructele incluse în proiectul Din Livada Freshful by eMAG provin din bazinul pomicol Voinești, cea mai apreciată zona pomicolă din țară, supranumită și „Patria merelor”.

Clienții Freshful vor găsi în platformă opt soiuri de mere, patru de pere, șase soiuri de struguri și trei de prune. În platformă sunt disponibile și sortimente de fructe de toamnă eco cum ar fi prune, mere sau struguri. Aproximativ 15% din vânzările de fructe de toamnă includ produse eco.


Peste 40% din comenzile de legume de toamnă includ produse eco

Sezonul de toamnă aduce și legume specifice în patforma Freshful by eMAG, unde clienții vor putea alege din două categorii principale. Persoanele care își doresc legume pentru conservele de iarnă, precum murărturi, zacuscă sau tocană, au la dispoziție o ofertă variată de ceapă, gogonele, gogoșari, varză roșie și albă.

În egală măsură, consumatorii pot opta și pentru legume care pot fi păstrate timp îndelungat, cum sunt rădăcinoasele: morcovi, păstârnac, țelină sau hrean. În platformă sunt disponibile și legume eco, astfel că din totalul de comenzi plasate în această perioadă, peste 40% includ legume din această categorie.


Dovleacul eco, disponibil în acest sezon

În sezonul de toamnă în platformă sunt listați și dovleci, astfel clienții vor putea alege din trei soiuri, care acoperă mai multe plaje de nevoi și anume: dovleac de plăcintă, dovleac pentru decupat și aproximativ 10 tipuri de dovleac mic, decorativ, care vor fi comercializate la plasă. Și pentru sortimentele de dovleac clienții vor putea opta pentru categoria eco.

Citeste si:
Al doilea an de Freshful by eMAG: un român a comandat produse în valoare de peste 9.500 de lei
Al doilea an de Freshful by eMAG: un român a comandat produse în valoare de peste 9.500 de lei

Companie românească fondată în 2021, Freshful by eMAG este primul hypermarket 100% online din România, și oferă clienților săi o gamă variată de peste 18.000 de produse alimentare și băuturi de larg consum, de la partenerii și producătorii locali. Freshful vine în sprijinul tuturor celor care vor să economisească timp, cu un serviciu de livrare, în aceeași zi sau programată, a unui coș complet de cumpărături săptămânale, de la fructe, legume, carne, pește, pâine proaspătă, lactate și mezeluri, la produse congelate, băuturi și articole de uz casnic.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Freshful by eMAG: Românii mănâncă tot mai sănătos. Câți bani au scos din buzunar pentru fructe și legume