Lectură de un minut

22 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Frații Pavăl au finalizat achiziția unei firme rivale din Bihor. Proprietarii Dedeman vor să demareze exportul de cărămizi

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

CEMACON, producătorul de cărămizi deținut de frații Pavăl, proprietarii Dedeman, a definitivat preluarea concurentului său EURO CARAMIDA SA din județul Bihor. Incluzând investițiile planificate pentru următorii doi ani, tranzacția se ridică la 30 de milioane de euro.

 

Sursa foto: Facebook

„Odată cu finalizarea acestei tranzacții, Cemacon își consolidează afacerea pe piața de blocuri ceramice din România și deschide perspectiva de export pentru produsele companiei”, se arată într-un raport publicat de compania clujeană pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Printre cele mai importante proiecte de dezvoltare ale CEMACON pentru anul 2023 s-a numărat finalizarea noii fabrici de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizată, situată în parcul industrial din Recea, dar și achiziționarea unor unități de producție din alte județe.

Astfel, a fost finalizată procedura de achizitie a societății EURO CARAMIDA SA, societate activă pe piața producătorilor de blocuri ceramice pentru construcții, cu sediul în judetul Bihor.

„Ca urmare a finalizării achiziţiei, Cemacon îşi propune să accelereze planurile de creştere atât la nivel national, cât şi la nivel internaţional. Integrarea fabricii Euro Caramida în ecosistemul Cemacon va presupune o perioadă de tranziţie în urma căreia standardele de muncă şi de producţie din Cemacon vor fi implementate în cadrul fabricii Euro Caramida”, spun reprezentanții CEMACON.

CEMACON este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania și operează trei mari capacități de producție situate în județul Sălaj, două de cărămidă și una de buiandrugi. CEMACON este listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acționarul principalul este Pavăl Holding, una dintre cele mai mari companii antreprenoriale românești.

Cemacon este evaluată pe bursă la 437 mil. lei iar frații Pavăl controlează 78,2% din companie.

Citeste si:
Dedeman stinge toate luminile exterioare din cele 61 de magazine, de Ziua Pământului
Dedeman stinge toate luminile exterioare din cele 61 de magazine, de Ziua Pământului
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Frații Pavăl au finalizat achiziția unei firme rivale din Bihor. Proprietarii Dedeman vor să demareze exportul de cărămizi