Lectură de un minut

13 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Francezii de la Tereos vor să închidă fabrica de zahăr din România, unde lucrează peste 150 de angajați, și să iasă din țară

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul francez de zahăr Tereos a ajuns la o înțelegere cu cooperativa Axereal pentru a vinde participația în afacerea de malț și se consultă cu sindicatele din România asupra unui plan pentru a închide fabrica din Luduș, potrivit Reuters.

Tereos, al doilea cel mai mare producător de zahăr din lume, după volum, a făcut mai multe modificări în afacere, după schimbarea de management din 2020. Nouă echipă de conducere și-a propus să reducă din datoriile grupului.

În septembrie, Tereos a anunţat că va vinde participaţia minoritară la două societăţi mixte din China, ca parte a reorganizării, scrie Reuters.

Într-un document publicat ca parte a lansării de obligaţiuni săptămâna aceasta, Tereos anunţă acordul cu Axereal. Tereos va vinde participaţia sa de 11,7% în Copagest, holdingul afacerii de malţ a Axereal, şi va cumpăra participaţia Axereal de 2,8% în Tereos Agro-Industries.

Tereos anunţă că este „în proces de consultare a sindicatului în vederea prezentării proiectului potenţialei închideri a activităţilor din domeniul zahărului din România, în contextul previziunilor pesimiste".

„De când a fost achiziţionată de Tereos, fabrica de zahăr din Luduş a acumulat pierderi substanţiale şi s-a confruntat cu dificultăţi, în special din cauza reducerii constante a suprafeţelor cultivate cu sfeclă de zahăr, în pofida unor acţiuni menite să compenseze aceste evoluţii", a informat Tereos.

Afacerea din România are 153 de angajați permanenți. În total, grupul are 15.000 de angajați.

Citeste si:
Două dintr-o lovitură: unde se află cele mai noi magazine KiK
Două dintr-o lovitură: unde se află cele mai noi magazine KiK
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Francezii de la Tereos vor să închidă fabrica de zahăr din România, unde lucrează peste 150 de angajați, și să iasă din țară