Lectură de un minut

13 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Francezii de la Tereos vor să închidă fabrica de zahăr din România, unde lucrează peste 150 de angajați, și să iasă din țară

Anca Olteanu

Producătorul francez de zahăr Tereos a ajuns la o înțelegere cu cooperativa Axereal pentru a vinde participația în afacerea de malț și se consultă cu sindicatele din România asupra unui plan pentru a închide fabrica din Luduș, potrivit Reuters.

Tereos, al doilea cel mai mare producător de zahăr din lume, după volum, a făcut mai multe modificări în afacere, după schimbarea de management din 2020. Nouă echipă de conducere și-a propus să reducă din datoriile grupului.

În septembrie, Tereos a anunţat că va vinde participaţia minoritară la două societăţi mixte din China, ca parte a reorganizării, scrie Reuters.

Într-un document publicat ca parte a lansării de obligaţiuni săptămâna aceasta, Tereos anunţă acordul cu Axereal. Tereos va vinde participaţia sa de 11,7% în Copagest, holdingul afacerii de malţ a Axereal, şi va cumpăra participaţia Axereal de 2,8% în Tereos Agro-Industries.

Retail jobs

Tereos anunţă că este „în proces de consultare a sindicatului în vederea prezentării proiectului potenţialei închideri a activităţilor din domeniul zahărului din România, în contextul previziunilor pesimiste".

„De când a fost achiziţionată de Tereos, fabrica de zahăr din Luduş a acumulat pierderi substanţiale şi s-a confruntat cu dificultăţi, în special din cauza reducerii constante a suprafeţelor cultivate cu sfeclă de zahăr, în pofida unor acţiuni menite să compenseze aceste evoluţii", a informat Tereos.

Afacerea din România are 153 de angajați permanenți. În total, grupul are 15.000 de angajați.

Citeste si:
Impozitarea multinaționalelor cu minim 15% intră în linie dreaptă. La ce se pot aștepta companiile din România
Impozitarea multinaționalelor cu minim 15% intră în linie dreaptă. La ce se pot aștepta companiile din România
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Francezii de la Tereos vor să închidă fabrica de zahăr din România, unde lucrează peste 150 de angajați, și să iasă din țară