Lectură de un minut

17 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Francezii de la Carrefour se întorc în Grecia după 10 ani de absență pe această piață

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul francez Carrefour și-a anunțat întoarcerea în Grecia după 10 ani, de data aceasta cu un alt partener și vizează comerțul cu amănuntul la un nivel mai mic prin colaborarea cu lanțurile locale, potrivit Greek Reporter.

Carrefour a avut un parteneriat cu grupul grecesc Marinopoulos, dar și-a vândut pachetul de acțiuni în 2012, în primele luni ale crizei.

Pe măsură ce economia grecească și-a revenit, multinaționala franceză a explorat potențialul unei reveniri. Compania a anunțat un parteneriat cu Retail&More, o subsidiară a TeleUnicom, pentru a relansa brandul în Grecia și pentru a oferi produse Carrefour clienților și turiștilor greci. Multinaționala franceză își propune să deschidă primul magazin înainte de vara acestui an, pe cea mai mare insulă a Greciei, Creta.

,,Marca și produsele Carrefour sunt bine cunoscute clienților greci și suntem foarte încântați să aducem înapoi ce e mai bun din Carrefour. TeleUnicom ne va oferi cea mai bună platformă pentru a intra pe această piață rapid și eficient. Prin stabilirea în Grecia în 2022, Carrefour International își menține dinamica puternică de dezvoltare în noi regiuni”, a declarat Patrick Lasfargues, director executiv al parteneriatelor internaționale la Carrefour.

,,Suntem foarte bucuroși să relansăm brandul Carrefour în Grecia. Consumatorii greci vor avea ocazia de a experimenta ecosistemul Carrefour, care oferă produse și servicii de calitate accesibile tuturor'', a declarat Vasilis Stasinoulias, CEO al Retail &More.

,,Am decis să creăm o nouă unitate de afaceri pentru distribuția de alimente, deoarece cererea a fost foarte puternică pentru a primi Carrefour în Grecia'', a spus Vasilis Papadopoulos, CEO al TeleUnicom.

Carrefour, cu sediul în Massy, ​​Franța, este al optulea cel mai mare retailer din lume după venituri. Carrefour operează un lanț de hipermarketuri, magazine alimentare și magazine de proximitate, cu un total de 12.225 de magazine în peste 30 de țări.

Citeste si:
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Francezii de la Carrefour se întorc în Grecia după 10 ani de absență pe această piață