Lectură de un minut

06 Mar 2024 - Știri și Noutăți

[FOTO] Poșeta din material care captează praful de stele debutează la Săptămâna Modei de la Paris: cântărește cât un bec

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

O geantă creată din aer și sticlă, mai precis din aerogel, un material folosit de NASA, a debutat la Săptămâna Modei de la Paris - și cântărește cât un bec electric. 

Coperni a uimit luni, la prezentarea sa de la Săptămâna Modei de la Paris pentru toamnă 2024, prin debutul unei genți inovatoare confecționate din aer, notează The New York Post.

Brandul de modă cu sediul la Paris - cunoscut pentru că anterior a pulverizat cu aerograful o rochie pe o Bella Hadid aproape goală, în mijlocul podiumului - a încheiat un parteneriat cu NASA pentru a crea geanta Air Swipe, un accesoriu cu aspect translucid, care nu se vede și nu se vede.

Cu o compoziție de 99% aer și 1% sticlă, poșeta transparentă de ultimă generație cântărește doar 33 de grame - adică aproape cât un bec standard.

Coperni a declarat că poșeta asemănătoare unui nor este cel mai mare obiect realizat vreodată din nanomaterialul de tehnologie spațială silica aerogel, care este cel mai ușor solid de pe planeta Pământ și care este adesea folosit de NASA pentru a capta praful de stele.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  [FOTO] Poșeta din material care captează praful de stele debutează la Săptămâna Modei de la Paris: cântărește cât un bec