Lectură de 2 minute

27 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Fondul de investiții german pentru retail alimentar lansat recent de Sonae Sierra cumpără 5 supermarket-uri

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Fondul de investiții AIF - Alternative Investment Fund lansat recent de Sonae Sierra, odată cu crearea Sierra German Food Retail Income Fund I, va investi în principal în sectorul retail-ului alimentar din Germania și vizează investitori instituționali. Fondul de investiții care se axează pe magazine de tip discount și supermarketuri, precum și pe hipermarketuri din Germania, în special proprietăți independente stabile, având contracte de închiriere pe termen lung cu operatori recunoscuți, țintește un volum de cel puțin 200 de milioane de euro.

Crearea acestui vehicul investițional sporește angajamentul Sonae Sierra privind extinderea business-ului său de administrare a fondurilor de investiții, o parte importantă a obiectivului strategic al companiei.

Noul Sierra German Food Retail Income Fund I demarează cu achiziția a cinci proprietăți destinate retail-ului alimentar, acoperind o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 6.500 mp, operate de brand-uri germane de renume precum Aldi, Rewe și Netto.

“Crearea acestui nou Fond de Investiții deschis reprezintă un alt punct de referință pentru Sonae Sierra în Germania și oferă o soluție pentru investitorii profesionali și instituționali, care urmăresc obținerea unor venituri stabile pe termen lung, administrate de o echipă cu expertiză acumulată în gestionarea activelor și în managementul investițiilor.

De asemenea, face parte din strategia Sonae Sierra de a-și crește expunerea la noi vehicule de investiții imobiliare, valorificând experiența noastră internațională și istoricul pe care l-am construit cu numeroși investitori instituționali în ultimii 30 de ani”, a menționat Christoph Billwiller, care coordonează echipa Sonae Sierra de management al investițiilor în Germania.

Retail-ul alimentar s-a dovedit stabil și rezistent pe tot parcursul pandemiei, iar estimările viitoare în domeniu continuă să depășească previziunile privind redresarea sectorulului de retail în ansamblu.

Sonae Sierra administrează în prezent 12 vehicule de investiții diferite cu o valoare de peste cinci miliarde de euro, având un portofoliu de fonduri imobiliare și active operaționale în toată Europa.

Sonae Sierra este un dezvoltator imobiliar și furnizor de servicii integrate de real estate, cu birouri în Europa, America de Sud, Asia și Africa de Nord. În prezent, Sonae Sierra are în derulare patru proiecte de dezvoltare și o extindere și administrează active în valoare de aproximativ opt miliarde de euro, pentru care oferă servicii de gestionare a proprietății. De asemenea, compania gestionează în prezent 12 vehicule investiționale pentru investitori instituționali sau din domeniul retail-ului, estimate la cinci miliarde de euro la valoarea de piață.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fondul de investiții german pentru retail alimentar lansat recent de Sonae Sierra cumpără 5 supermarket-uri