Lectură de un minut

21 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Focar de Coronavirus la abatorul Smithfield din Timișoara: aproape 100 de persoane sunt infectate, activitatea se suspendă

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Un focar de 93 de persoane depistate pozitiv cu noul Coronavirus a fost descoperit la combinatul de prelucrare a cărnii Smithfield din Timișoara. Compania a anunțat că suspendă temporar activitatea din abatorul Freidorf.

Până sâmbătă au fost confirmate 93 de persoane cu COVID-19, iar activitatea abatorului a fost suspendată, informează DSP Timiș.

Unitatea îşi va relua activitatea după efectuarea unei igienizări şi dezinfecţii riguroase, precum şi după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ.

Smithfield România transmite, printr-un comunicat de presă, că reduce temporar activitatea din abatorul Freidorf din Timișoara.

„Decizia a fost luată voluntar și preventiv de către companie și vine ca urmare a implementării unui program de testare a personalului operațional pentru depistarea precoce a posibilelor infectări cu noul coronavirus. Aceasta este o măsură suplimentară luată pentru siguranța și sănătatea angajaților. Toți angajații vor fi remunerați integral în această perioadă”, se arată în comunicatul de presă emis de companie pe site-ul său.

Începând cu anul 2004, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, în urma investițiilor de peste 600 de milioane de dolari. În cadrul Smithfield România, funcționează în sistem integrat Divizia Ferme, Divizia Carne Proaspătă și Elit.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Focar de Coronavirus la abatorul Smithfield din Timișoara: aproape 100 de persoane sunt infectate, activitatea se suspendă