Lectură de 2 minute

15 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Floria.ro își extinde rețeaua de parteneri în criza generată de pandemia de Covid-19

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Floria.ro, una dintre cele mai mari florării online din România, oferă posibilitatea micilor afaceri locale de a deveni parteneri în rețea, urmând să beneficieze de infrastructura online și comenzi de buchete de flori cu livrare, preluate prin platforma Floria.ro, potrivit unui comunicat de presă. 

Industria floristică se numără printre cele mai afectate de actualul context socio-economic. Multe florării care activează exclusiv în offline au fost nevoite să închidă, în urma reducerii vânzărilor, odată cu distanțarea socială impusă de Guvern. În prezent, floriștii se confruntă cu aprovizionare limitată.

„O parte din cererea acoperită de florăriile fizice a migrat către comenzi cu livrare. Din păcate, la nivel de piață, foarte puține florării – aproximativ 20%, aflate mai ales în orașe mari - au și prezență proprie în online, iar tranzitia din offline către online nu se poate face la fel de rapid ca în cazul altor business-uri, dat fiind specificul și perisabilitatea produselor. În acest context, am decis să extindem rețeaua de parteneri, încercând astfel să mai scădem din presiunea la care sunt supuse florăriile locale și venind totodată în sprijinul clienților care ne solicită pentru comenzi în toată țara”, a declarat Marina Popescu, director general Floria.ro.

Floria.ro are în prezent peste 110 parteneri la nivelul întregii țări, dintre care sub 10% au decis să-și suspende activitatea în această perioadă.

Partenerii Floria.ro beneficiază de poziționarea premium a platformei la nivel de piață, de infrastructură, de sistemul de plată a comenzilor – exclusiv online, care asigură astfel și livrarea contactless, în condiții de siguranță. Floria.ro livreaza în două ore de la confirmarea comenzii oriunde în țară, prin intermediul partenerilor. Orașele în care cererea depășește uneori posibilitatea de livrare sunt Călărași, Slobozia, Roman, Focșani, Slatina și Târgu Jiu.

Grupul Floria operează florăria online Floria.ro, rețeaua de florării Floria, divizia pentru evenimente si amenajari peisagistice, distribuție de flori și plante către retailul de tip IKA, precum și vânzări engros. Rețeaua de florării Floria cuprinde 7 florării: 5 în București, în Piața Dorobanți, bd. Ion Câmpineanu, Afi Cotroceni, Băneasa Shopping City, Plaza România, precum și o florărie în Aeroportul Otopeni și una în Ploiești.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Floria.ro își extinde rețeaua de parteneri în criza generată de pandemia de Covid-19