Lectură de 3 minute

26 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Floria.ro începe un parteneriat cu VTEX pentru dezvoltarea digitală și își propune să își extindă rețeaua de florării partenere

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

VTEX, platforma enterprise de comerț digital, care se extinde în prezent atât în regiunea Europei Centrale și de Est, cât și la nivel global, a semnat un acord pentru desfășurarea operațiunilor de comerț digital ale Floria.ro. Odată cu tranziția către platforma VTEX, Floria.ro își propune să-și extindă rețeaua de florării partenere, integrând funcționalități specifice unui marketplace, pentru a susține livrarea în 2-4 ore de la confirmarea comenzii, în toată țara.

Una dintre cele mai mari florării digitale din România va oferi o experiență de navigare mai ușoară celor care vor să trimită flori. În urma încheierii parteneriatului cu platforma de ecommerce VTEX, Floria.ro s-a concentrat pe funcționalități care oferă o experiență de cumpărături diferită, precum filtrarea rapidă a buchetelor în funcție de orașul destinatarului, multiple modalități de plată, colecții speciale pentru evenimentele și onomasticile de peste an, un calendar personalizat cu remindere pentru principalele momente în care se oferă flori, dar și opțiunea de a oferi un card cadou sau flori împachetate în cutii elegante.

Alături de VTEX, Floria.ro aduce și o serie de funcționalități pentru florăriile partenere, specifice unui marketplace: alocare automată a comenzilor în funcție de stoc, încărcare pe intervale, verificare a disponibilității și a distanței față de adresa de livrare, precum și un dashboard personalizat pentru fiecare partener cu informații despre comenzile gestionate.

După ce platforma VTEX identifică cea mai bună opțiune de livrare, florăria parteneră primește notificări prin email și sms cu informații privind noua comandă, lucru ce facilitează un proces de livrare mai eficient. Floria.ro își atinge astfel obiectivul de a livra florile în 2-4 ore la nivel național și oriunde în lume în 24 ore.

„Orientarea către digitalizare a făcut din Floria.ro unul dintre cele mai active proiecte online din domeniul floristic, experiența celor care trimit florile fiind întotdeauna la fel de importantă ca a celor care le primesc. Inovația este parte din ADN-ul nostru, indiferent că vorbim despre funcționalități de ecommerce sau dezvoltarea platformei digitale, sau design floristic și servicii care transformă oferirea de flori într-un gest memorabil”, afirmă Marina Popescu, general manager Floria.ro.

Floria.ro lansează abonamentele florale

De asemenea, Floria.ro își extinde programul de loialitate și lansează o opțiune de abonamente florale. În plus, clienții au posibilitatea de a plasa o comandă cu livrare programată până în 365 de zile.

„Abilitatea de a integra noi funcționalități mai rapid devine un avantaj extrem de competitiv pentru aproape fiecare companie digitală. Migrarea Floria.ro pe platforma noastră de ecommerce ne-a reconfirmat cât de bine corespund capacitățile noastre de ecommerce cerințelor pieței și cât de eficient poate fi personalizată arhitectura VTEX.

De exemplu, având capacități native de marketplace, am reușit să dezvoltăm pentru Floria.ro funcționalități specifice unui marketplace de florării. Acum, florăriile partenere ale Floria.ro pot gestiona mult mai ușor comenzile, oferind astfel clienților o experiență la nivelul așteptărilor lor”, adaugă Cristi Movilă, Eastern Europe general manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Citeste si:
Altex Marketplace, cel mai recent canal de vânzare online, anunță livrare cu taxă unică pentru clienți
Altex Marketplace, cel mai recent canal de vânzare online, anunță livrare cu taxă unică pentru clienți

VTEX este o platformă enterprise de comerț digital, care le permite brandurilor și retailerilor să realizeze un time-to-market mai rapid, să ajungă la clienții din oricare canal și să descopere noi arii de dezvoltare.VTEX a fost înființată în Brazilia, iar acum se extinde la nivel global.

Floria.ro (parte din grupul Floria care operează și o rețea de florării în mai multe locații) a aniversat 11 ani de prezență pe piața din România, perioadă în care au fost făcute sute de mii de comenzi din toate județele din țară, dar și din afară, pentru că florăria online livrează în 51 de țări, iar cei mai mulți clienți vin din toate țările cu comunități mari de români: Italia, Spania și Marea Britanie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Floria.ro începe un parteneriat cu VTEX pentru dezvoltarea digitală și își propune să își extindă rețeaua de florării partenere