Lectură de un minut

23 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Flip.ro primește o nouă rundă de finanțare de la eMAG Ventures: 6,5 milioane euro pentru extinderea internațională

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Start-up-ul Flip.ro primește o nouă rundă de finanțare în valoare de 6,5 milioane de euro din partea eMAG Ventures, care va fi direcționată spre accelerarea planurilor de dezvoltare internațională și vine după ce Flip.ro a făcut deja primul pas în afara țării și a intrat în Bulgaria.

Marketplace-ul Flip le oferă utilizatorilor posibilitatea de a achiziționa telefoane smart recondiționate, cu 12 luni garanție și drept de retur, dar și de a-și vinde vechile telefoane online.

În total, eMAG Ventures a investit 8 milioane de euro în Flip.ro, care țintește poziția de lider în Europa Centrală și de Est pe piața produselor recondiționate.

„Viziunea noastră este sa le oferim clienților aceeași experiență ca atunci când au cumpărat un produs nou: primești un smartphone care arată și funcționează ca unul nou, livrat rapid și cu același nivel de customer care, însă la o diferență de preț semnificativă. Cu ajutorul know-how-ului tehnologic și operațional al eMAG, am reușit să facem primul pas spre internaționalizare mai devreme decât ne propusesem și să scalăm rapid business-ul. Tot în acest timp, am reușit să ne dublăm echipa și să aducem alături de Flip oameni extraordinari care fac posibilă această poveste de succes. Noua investiție creează premisele unei dezvoltări accelerate”, au declarat fondatorii George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia.

Platforma a atras prima investiție de accelerare de 1,5 milioane euro din partea eMAG Ventures în octombrie 2021, iar până în prezent a avut o evoluție rapidă, ajungând la peste 100.000 de clienți în România și vânzări de 13,4 milioane euro în 2021. Platforma a intrat recent pe piața din Bulgaria, unde își propune ca, în primul an, să ajungă la 20.000 de clienți.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Flip.ro primește o nouă rundă de finanțare de la eMAG Ventures: 6,5 milioane euro pentru extinderea internațională