Lectură de un minut

07 Mai 2015 - Știri și Noutăți

Flanco, vanzari cu 20% mai mari in ianuarie-aprilie 2015 fata de 2014

Abonează-te pe  

Retailerul electro-it Flanco a inregistrat in primele patru luni ale 2015 o crestere a vanzarilor de 20% fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la nivelul de 235 de milioane de lei, anunta compania printr-un comunicat.

“Rezultatele financiare foarte bune de la inceputul acestui an ne confirma pastrarea directiei ascendente din 2014, aceea de crestere profitabila si sanatoasa a companiei si de consolidare a cotei de piata”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. ”Creditul de consum, pe care Flanco il ofera direct in magazine, prin partenerii financiari, isi continua evolutia pozitiva, fiind unul dintre factorii care au sustinut cresterea pietei. Astfel, 25% din vanzarile totale au fost in rate in magazine. Vanzarea pe www.flanco.ro s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut.”

Principalele produse care au dus la cresterea Flanco Retail au fost televizoarele si electrocasnicele mici, cu cresteri de peste 30%. De asemenea, vanzarea de telefoane smart si laptopuri a avut o evolutie mult peste asteptari.

Dupa ce, in martie, Flanco a deschis cel de-al treilea magazin din Brasov, in cadrul Centrului Comercial Coresi, in aceasta luna, pe 14 mai, compania va deschide magazinul cu numarul 90, in Bucuresti, situat in centrul comercial Mega Mall. Acesta va avea o zona de relaxare si una de gaming (dedicata in special impatimitilor de jocuri), produse de ultima generatie, precum si spatii alocate celor mai puternice branduri din industria electro-IT. Clientii vor avea parte de o experienta de cumparare inedita, in acelasi spatiu vor fi organizate evenimente de cooking, hair-stayling si demonstratii interactive cu cele mai noi tehnologii.

„In primele patru luni, am investit aproximativ 3 milioane de lei in dezvoltarea companiei si a oamenilor nostri, iar planul nostru este sa ajungem la un nivel de 8 milioane de lei investiti de-a lungul intregului an 2015”, adauga Dragos Sirbu.

Flanco a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 150 milioane de euro, in conditiile obtinerii unui profit net cu peste 61% mai mare decat in 2013.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Flanco, vanzari cu 20% mai mari in ianuarie-aprilie 2015 fata de 2014