Lectură de 2 minute

13 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Flanco încheie a doua jumătate a anului cu o creștere de 30% a vânzărilor. Care au fost cele mai cumpărate produse

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Flanco a încheiat primul semestru al anului cu o valoare a vânzărilor de 600 milioane de lei, în creștere cu 30% față de aceeași perioadă a anului anterior. Comparativ, piața produselor electro-IT a crescut în valoare cu aproximativ 6%.

Sursa foto: Flanco

Evoluția favorabilă a primului trimestru s-a menținut și în cel de-al doilea, trimestrul doi este cu 10-15% mai slab în ceea ce privește volumele comparativ cu prima parte a anului. Volumele s-au menținut la același nivel, cu o valoare a vânzărilor similară, de 300 milioane de lei, rezultând un prim semestru în creștere procentuală cu două cifre față de anul anterior.

Dragoș Sîrbu, CEO Flanco.

Categoriile de produse cele mai căutate de clienți confirmă trendurile ultimei perioade: orientarea către produse de divertisment, către produse care facilitează mobilitatea și conectivitatea în timpul activităților care presupun ieșiri în aer liber sau călătorii.

Astfel, gadgeturile, căștile, boxele portabile au avut o creștere dublă față de aceeași perioadă a anului trecut, iar vânzările de smartphone-uri au continuat să crească peste media pieței (+45%).

De asemenea, televizoarele OLED au fost de două ori mai căutate decât în primul semestru al anului anterior. Alte produse pentru casă, precum espressoarele de cafea și aspiratoarele, au crescut peste medie (+50%) în acest semestru.

Pe de altă parte, categoriile de produse care au fost la mare căutare în anii de pandemie înregistrează în prezent stagnări sau chiar scăderi. Este cazul electrocasnicelor mari, cu o durată de viață lungă, precum mașinile de spălat rufe/vase, aparatele frigorifice, plitele și cuptoarele incorporabile.

Flanco este un retailer autohton de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Cu un număr de peste 1.400 de angajați, compania deţine o rețea de 160 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 113 orașe ale României.

Citeste si:
Polonezii de la Pepco, dezamăgiți de vânzările slabe. Retailerul va deschide încă 400 de magazine în 2024
Polonezii de la Pepco, dezamăgiți de vânzările slabe. Retailerul va deschide încă 400 de magazine în 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Flanco încheie a doua jumătate a anului cu o creștere de 30% a vânzărilor. Care au fost cele mai cumpărate produse