Lectură de 2 minute

20 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Retailerul electro-IT Flanco extinde perioada de retur gratuit la 45 de zile

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Flanco a lansat serviciul „Retur gratuit 45 zile”, extinzând perioadă de la 14 zile garantate anterior. Opțiunea este disponibilă pentru cumpărăturile efectuate în rețeaua de magazine fizice și pentru cele comandate online, pe flanco.ro, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.

Produsele pot fi returnate fie în orice magazin din rețea, fie prin preluarea acestora de către un curier rapid, dintr-o locație aleasă de client. Ambele modalități sunt disponibile atât pentru cumpărăturile efectuate în magazin, cât și pentru cele online, diferența constând doar în modalitatea de solicitare a returului. Pentru achizițiile din magazin, returul se acceptă în urma prezentării facturii sau bonului fiscal, a dovezii plății și a formularului de „Solicitare retur”, în orice punct de vânzare.

În cazul cumpărăturilor efectuate pe flanco.ro, returul se inițiază prin crearea unei cereri de retur și alegerea opțiunilor de ridicare și rambursare dorite, direct în contul de client. Cele 45 de zile calendaristice se calculează de la data cumpărării, în cazul achiziției din magazin și de la data livrării, în cazul comenzilor online.

Retailerul oferă, de asemenea, modalități de rambursare diverse – numerar, transfer în cont bancar, rambursare automată în contul de card, anularea tranzacției în cazul plăților prin credit ori oferirea unui card cadou, fizic sau electronic, cu o valabilitate de 365 de zile. În situația returului efectuat în magazin, clienții pot opta pentru înlocuirea produsului cu un altul disponibil în ofertă, diferența urmând să fie achitată de către client ori rambursată acestuia, în funcție de prețul noului produs.

Retail jobs

9 din 10 clienți citesc condițiile de retur

„Știm că 9 din 10 clienți consultă condițiile de retur înainte de a face o achiziție. Totodată, își doresc să poată face returul cât mai ușor, spre exemplu, cu ridicarea produsului de acasă. Clientul își dorește să aibă opțiuni, iar din acest punct de vedere, perioada în care se poate răzgândi este unul dintre cele mai importante beneficii pe care le urmărește, alături de simplitatea pașilor pe care îi are de urmat în întregul proces de achiziție, indiferent că vorbim despre online sau magazine fizice”, spune Ovidiu Nicușan, director de marketing Flanco Retail.

Potrivit unui studiu național realizat de compania de cercetare Quantix, pe un eșantion de 1.300 de persoane, perioada pe care un client o are la dispoziție pentru a returna produsul cumpărat se află în top trei servicii pe care acesta le apreciază și le ia în considerare înainte de a face o achiziție.

Flanco, retailer autohton de produse IT&C, electronice și electrocasnice, are peste 1.500 de angajați și deţine o rețea de 158 de magazine în 111 orașe ale României.

Citeste si:
Începe o nouă rundă a programului Rabla pentru electrocasnice
Începe o nouă rundă a programului Rabla pentru electrocasnice
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul electro-IT Flanco extinde perioada de retur gratuit la 45 de zile