Lectură de 4 minute

25 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Festival de ciocolată în București: când are loc și ce producători vin

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Peste 30 expozanți din domeniul ciocolatei, de la producători autohtoni de ciocolată premium, la producători de cosmetice pe bază de cacao, înghețată artizanală și vinuri vor fi prezenți între 26-28 mai, la Chocolate Saga. 
 

Sursa foto: Festivalul Ciocolatei

Cele 3 zile de târg vor include, pe lângă expoziția cu vânzare, 10 demonstrații live făcute de unii dintre cei mai mari maestri ciocolatieri din România, ce vor delecta vizitatorii târgului cu statui din ciocolată, praline delicioase și decorațiuni din ciocolată maleabilă.

Delicii fără zahăr și vegane

Corinne Chocolat este unul dintre expozanții care aduc la Chocolate Saga tablete și praline de ciocolata 100% naturale, îndulcite cu green sugar exclusiv sau în combinatie cu miere sau zahăr de cocos, toate sortimentele fiind fără lapte, fără gluten și fără zahăr alb.

Chef Stefan Niță, unul dintre pionierii deliciilor vegane și cu o experiență de rang internațional la capitolul “arome naturale”, aduce la Chocolate Saga noul său concept – RA.I by Chef Stefan Niță. Tot el va avea un atelier la care, pentru deliciul vizitatorilor, va pregăti o minunată băutură pe bază de boabe de cacao și va explica beneficiile acestora pentru sănătate și cum putem păstra gustul natural și nutrientii unui desert vegan.

Sweeteria, primul laborator de dulciuri fără zahăr din România, a dezvoltat în ultimii 7 ani o gamă largă de produse fără compromisuri - adică fără aditivi, fără conservanți, fără coloranți artificiali, înlocuind zahărul cu îndulcitori naturali. Tot ei au primit premiul de excelență în design, ambalajele lor fiind apreciate la Tokyo - fiind aleși dintre cei 307 participanți din 46 țări.

Înghețată artizanală și vinuri autohtone

Pe lângă producătorii de ciocolată, organizatorii Chocolate Saga au adus și producători din industrii complementare – înghețata artizanală (Vice Cream, Delicii Libaneze) și o cramă autohtonă de vinuri – Crama de Piatră. Ambele, pe lângă vânzarea propriu-zisă în cardul târgului, vor organiza degustări și povesti despre vinuri, ajutându-ne să alegem combinațiile perfecte de vin cu ciocolata pentru o experienta senzorială desăvârșită.

Cafea la rang de artă

Una dintre cele mai înfloritoare industrii din ultimii ani va fi prezentă și la târgul de ciocolată din acest weekend. Astfel, 3 expozanți pasionați de savoarea boabelor de cafea vor completa portofoliul târgului cu diverse sortimente de cafea, de la cafea verde (Ethnic Plantation) la cafea cu poveste (Boiler Coffe-Shop).

Cea mai bună pralină din lume vine la Chocolate Saga Festival

Câștigătoarea premiului “Cea mai bună pralină din lume”, la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano, în competiție cu Franța, Italia și Belgia, este o pralină românească: Pralina cu cătină, by Carmela Dragomir. Mândrie națională, dar și business care a depășit demult 4 milioane de euro, produsele Delice sunt prezente în acest weekend la festivalul din Centrul Vechi.

Citeste si:
Supernova a finalizat procesul de rebranding al Galeriei Cora Bacău, o investiție de 40 de milioane de euro
Supernova a finalizat procesul de rebranding al Galeriei Cora Bacău, o investiție de 40 de milioane de euro

Cosmetice pe bază de cacao

Théobroma Secret Cacao, faimoasă pentru produsele sale cosmetice inovative, le oferă participanților ocazia de a experimenta și a se familiariza cu gama sa extinsă de produse - creme de față și corp, seruri, balsamuri, uleiuri și măști, toate îmbogățite cu peste 300 de nutrienți esențiali pentru piele, proveniți din cacao organică. Toate produsele Théobroma sunt vegane, netestate pe animale și compuse din până la 99% ingrediente naturale, garantând astfel un nivel superior de calitate și respect pentru natură.

Demonstrațiile maeștrilor ciocolatieri vor include:

  • Vera Maxim (Poem Chocolat) și Flavian Dobre (Academia Flavian Dobre) ne construi live statui din ciocolata vineri și duminica,
  • Florentina Ghilencea (Micul Pariser) și Carmela Dragomir (Delice&Dulcelle) ne vor introduce în tainele macarons și ganache
  • Belacolade, partenerul oficial al festivalului, va face live, sambata și duminica, drajeuri de ciocolata
  • Chef Stefan Nita aduce la Chocolate Saga experienta sa internationala printr-un ceremonial de cacao, pregatindu-ne o bautura din cacao care sa pastreze toate proprietatile benefice ale boabei de cacao pentru organismul uman
  • Rodica Bunea (Academia de arta dulce) va face un atelier de figurine decor din ciocolata modelabila și pasta de zahăr
  • Bianca Catana (Five Graces Chocolate House) va face un ou de ciocolata cu fistic
  • Aura Tobescu (Chocolatist) ne va delecta cu delicioasele praline de ciocolata, iar Vlad Niculescu (Boem Atelier) ne va delecta cu praline cu caramel lime.
  • Bonus, Finaqua va aduce sistemul de alcalinizare a apei în cadrul Choclate Saga pe care il vor prezenta publicului vineri, de la ora 16:00.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Festival de ciocolată în București: când are loc și ce producători vin