Lectură de un minut

21 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Ferma Sol și Suflet, dezvoltată de Institutul de Cercetare în Permacultură din România, a ajuns la un model de producție autosustenabil

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

După trei ani de inovație și cercetare, Ferma Sol și Suflet a ajuns la un model de producție autosustenabil. Inițiativa a fost dezvoltată de Institutul de Cercetare în Permacultură din România, cu un suport financiar de 1,25 milioane de lei din partea Kaufland România.
 

Sursa foto: Kaufland România

Sol și Suflet se bazează pe principiile agriculturii regenerative, un sistem care prioriotizează sănătatea solului și biodiversitatea. Prin practici precum rotația culturilor, compostarea și utilizarea îngrășămintelor naturale, ferma produce legume fără a compromite mediul înconjurător.

Pe lângă producția de legume, ferma funcționează și ca centru educațional, oferind programe de internship și voluntariat pentru noile generații de fermieri și pasionații de agricultură regenerativă. Cunoștințele dobândite în urma cercetărilor derulate la fermă sunt disponibile gratuit în cadrul unei biblioteci de resurse educaționale online.

Cu o suprafață de șase hectare în județul Dâmbovița, ferma Sol și Suflet cultivă circa 50 de soiuri de legume pe tot parcursul anului, furnizând săptămânal produse proaspete către cei 200 de clienți actuali, inclusiv în regim de abonament cu livrare la domiciliu. Sortimentul include legume precum fasole verde, varză, mărar, dovleac, sfeclă, cartofi, salate, broccoli, conopidă și multe altele.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.540 de magazine în 8 țări, peste 155.000 de angajați de angajați și o rețea care a ajuns în prezent la 178 de magazine în România.

Citeste si:
Kaufland, Carrefour și Mega Image retrag de la vânzare un produs suspect de contaminarea cu salmonela 
Kaufland, Carrefour și Mega Image retrag de la vânzare un produs suspect de contaminarea cu salmonela 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ferma Sol și Suflet, dezvoltată de Institutul de Cercetare în Permacultură din România, a ajuns la un model de producție autosustenabil