Lectură de 2 minute

29 Mar 2023 - Știri și Noutăți

FEPRA va investi 15 milioane de euro pentru a dezvolta economia circulară în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

FEPRA își consolidează rolul de catalizator al economiei circulare în România și intenționează să investească 15 milioane de euro până în 2030 cu scopul de a asigura reducerea impactului asupra mediului pentru un viitor mai sustenabil. Prin urmare, FEPRA își propune să crească volumul de reciclare a deșeurilor de ambalaje din plastic cu peste 20.000 de tone pe an și să pună bazele unei rețele naționale de parteneri, dar și de 50 de centre de colectare a deșeurilor mixte, cu o capacitate de colectare de peste 450 de tone de plastic lunar, compensând astfel emisia a aproximativ 360 de tone de CO2 pe lună.
 

Sursa foto: FEPRA

Inițiativele de dezvoltare a economiei circulare planificate de FEPRA, una dintre cele mai importante companii din România în domeniul reciclării și valorificării deșeurilor de ambalaje, fac parte din strategia amplă de dezvoltare durabilă pentru următorii șapte ani, creată în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Obiectivele FEPRA sunt de a extinde constant gama de servicii și produse oferite clienților actuali și viitori, de a-și dezvoltadomeniile de expertiză și de a crea noi capacități de colectare a deșeurilor, de reciclare, precum și de reutilizare. Investiția de 15 milioane de euro, finanțată din surse publice și private, va contribui semnificativ la o abordare mai sustenabilă a gestionării deșeurilor, contribuind semnificativ la economia circulară europeană.

În ultimii doi ani, ca parte a procesului de transformare a organizației, care a fost sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și prin programul european Orizont 2020, FEPRA a evoluat de la un management antreprenorial la un management performant la nivel internațional, reunind o echipă de profesioniști cu expertiză multidisciplinară, având experiență locală și internațională.

Prin urmare, toate activitățile și serviciile FEPRA sunt puternic digitalizate și sunt disponibile clienților prin intermediul Fepra Waste Division (FWD), a cărei conducere a fost preluată de Ana Maria Gergely în calitate de CEO începând din ianuarie 2023.

Înființat în 2013, Fepra Waste Division (FWD) este unul dintre cele mai importante grupuri de companii din România, dedicat să ajute companiile locale și internaționale să își accelereze procesele de sustenabilitate, să își reducă impactul asupra mediului și să facă tranziția către economia circulară. Ecosistemul FEPRA oferă o abordare de servicii complete prin FEPRA EPR: implementarea responsabilității extinse a producătorului, FEPRA Collection: colectarea și sortarea deșeurilor de ambalaje, FEPRA Recycling: reciclarea PET și a sticlei și Global Innovation Solution: consultanță de mediu.

Citeste si:
Concerte rock în Promenada Mall: ce trupe vin și care este programul concertelor
Concerte rock în Promenada Mall: ce trupe vin și care este programul concertelor
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  FEPRA va investi 15 milioane de euro pentru a dezvolta economia circulară în România