Lectură de 2 minute

01 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Farmexim și Help Net și-au redus amprenta de carbon în 2020 și 67% din cantitatea de deșeuri farmaceutice

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Help Net și Farmexim, parte a Phoenix group, au generat în 2020 mai puține deșeuri și au optimizat consumul de energie, prin sustenbilitate. Farmexim a redus deșeurile din plastic, prin folosirea cutiilor din mase plastice reutilizabile și achiziționarea de folie de ambalare mai subțire, potrivit unui comunicat de presă.

Ca parte a aceluiași proces de creștere a sustenabilității, Farmexim reciclează hârtie, carton, foliile din plastic, benzile elastice din cauciuc și a redus cu 150%, în 2020, cantitatea de deșeuri metalice generată de lucrările de amenajare a spațiilor de depozit.

Help Net a diminuat cu 67% cantitatea de deșeuri farmaceutice, printr-un management îmbunătățit al stocurilor, dar și cantitatea de deșeuri din hârtie cu 25%, ca urmare a digitalizării activităților de marketing. Mai mult, compania a înlocuit pungile din plastic folosite pentru distribuția medicamentelor cu pungi din materiale ecologice, obținute din compostare.

Reducerea consumului de energie este unul dintre obiectivele Farmexim și Help Net, iar în anul 2020 ambele companii au luat măsuri de raționalizare a consumului de energie electrică și de carburant.

Astfel, Farmexim a optat pentru iluminatul LED în depozite, a introdus iluminatul pe bază de senzori în zonele nou-amenajate și a continuat procesul de înnoire a parcului auto, prin motorizări care să ajute mediul. Tot în 2020, Help Net a montat monitoare LCD cu un consum energetic redus în 150 de farmacii și toate farmaciile nou deschise au fost prevăzute cu iluminat LED.

Help Net, donație pentru cauzele sociale

Help Net a donat în 2020 suma de 100.000 euro în scopul dotării spitalelor din România și creării condițiilor vitale de tratament. De asemenea, compania a făcut donații de peste 80.000 de euro pentru educație, prin programul de burse ”Student la liceu’’, pentru sport, prin susținerea Academiei de fotbal Gică Hagi și pentru susținerea terapiilor copiilor cu autism.

Farmexim este un importator și distribuitor de produse farmaceutice înființat în 1990 în România, și are 800 de angajați, asigurând acoperire națională prin centrul logistic central de la Balotești și cele 10 puncte de lucru din principalele orașe ale țării: Timișoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Ploiești și Craiova.

Compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice din România și are peste 400 de unități deschise la nivel național și aproximativ 2500 de angajați.

Citeste si:
De ce nu vor micii retaileri să intre în „hora reciclării”. Motivul, explicat de Gemma Webb, CEO RetuRo
De ce nu vor micii retaileri să intre în „hora reciclării”. Motivul, explicat de Gemma Webb, CEO RetuRo

Farmexim și Help Net fac parte din 2018 din concernul german Phoenix group, companie europeană pentru servicii de sănătate.

Phoenix group este prezent în 27 de țări și are acoperire întreaga Europă, cu peste 39.000 de angajați. Corporația germană vine în sprijinul farmaciilor, medicilor și instituțiilor medicale cu servicii de sănătate în 161 centre de distribuție și operează 2.800 de farmacii în 14 țări europene.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Farmexim și Help Net și-au redus amprenta de carbon în 2020 și 67% din cantitatea de deșeuri farmaceutice