Lectură de 2 minute

06 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Farmexim dezvoltă o linie de business dedicată categoriei de produse veterinare

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Farmexim lansează o nouă linie de business prin dezvoltarea categoriei de produse veterinare, activă începând cu data de 1 decembrie 2021, potrivit unui comunicat de presă.

Portofoliul noii categorii are medicamente și produse parafarmaceutice pentru uz veterinar, destinate atât animalelor de companie, cât și celor de fermă. În oferta Farmexim mai sunt prezente produse terapeutice și de prevenție pentru uz veterinar.

Noua linie de business va beneficia de infrastructura și logistica Farmexim, iar medicamentele de uz veterinar vor putea fi distribuite pe tot teritoriul țării, în condiții de siguranță, conform normelor GDP.

Rețeaua logistică Farmexim are capacitatea de a asigura distribuția la nivel național. De asemenea, Farmexim dispune de o flotă proprie de distribuție, compusă din peste 160 de vehicule de transport de tonaj mediu și mare, echipate cu sisteme de control și monitorizare pentru securitate (GPS) și agregate frigorifice pentru menținerea lanțului de temperatură pe toată durata transportului.

Farmexim este un importator și distribuitor de produse farmaceutice înființat în 1990 în România, care are în prezent 800 de angajați.

Înființată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanțuri farmaceutice în România, cu peste 400 de unități deschise la nivel național și aproximativ 2.500 de angajați.

Afaceri în creștere pentru Farmexim și Help Net

Din 2018, Farmexim și Help Net fac parte din concernul german Phoenix group, lider european în servicii integrate de sănătate.

Grupul Farmexim / Help Net, parte a Phoenix group, a contribuit la rezultatele bune ale concernului german, înregistrând în 2020 o cifră de afaceri de 734,2 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creștere de 12% față de anul precedent

Citeste si:
Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus
Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus

Phoenix group are o prezență activă în 26 de țări și o acoperire geografică unică în întreaga Europă și are peste 39.000 de angajați. Concernul german are 161 centre de distribuție și operează 2.800 de farmacii în 14 țări europene.

Sursa foto: Facebook Farmexim

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Farmexim dezvoltă o linie de business dedicată categoriei de produse veterinare