Lectură de 2 minute

04 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Farmec închide fabrica din Cluj și anunță investiții de peste 40.000 de euro în relocare

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Compania Farmec din Cluj-Napoca, cel mai mare producător local de cosmetice, va construi o nouă fabrică, în comuna Apahida, investiție de peste 40 de milioane de euro, planul fiind relocarea întregii producții din Cluj-Napoca în satul Dezmir. Unitatea actuală din Cluj-Napoca va funcționa doar ca spațiu de birouri.

Sursa foto: Farmec/Facebook

Farmec intenționează să relocheze producția într-o fabrică nouă din Apahida, o investiție de peste 40 de milioane de euro. Compania vizează să acceseze ajutoare de stat individuale pentru construirea noului centru ce va permite eficientizarea proceselor de producție și creșterea capacității cu până la 100%

În prezent, cea mai mare parte a producției Farmec este concentrată în apropierea zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca, pe strada Henri Barbusse nr. 16, însă o parte dintre produse, printre care și gama de deodorante, sunt fabricate în Dezmir, comuna Apahida.

Compania își propune relocarea întregii producții în Dezmir, în aceeași locație, unitatea din Cluj-Napoca urmând să funcționeze ca spațiu de birouri (clădire administrativă).

Investiția este estimată la peste 40 milioane de euro, dintre care peste 24 de milioane de euro pentru construirea de la zero a unui centru de producție cu o suprafață construită de 17.700 mp și cu o suprafață totală desfășurată de 24.400 mp. Alte 16 milioane de euro urmează să fie alocate echipamentelor.

Pentru finanțarea parțială a costurilor legate de înființarea fabricii, Farmec a demarat demersurile pentru obținerea unui ajutor individual din partea statului român. Construcția noii unități este estimată să înceapă anul viitor, urmând să fie finalizată în decurs de trei ani.

Investiția va genera creșterea capacității de producție cu până la 100% și crearea a în jur de 100 de noi locuri de muncă.

Compania Farmec are certificare internațională GMP și comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 țări. În luna aprilie 2023, rețeaua de magazine de brand deținute de Farmec cuprinde 8 magazine Farmec, localizate în Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara şi 20 magazine Gerovital, care se găsesc în București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Ploiești, Iași, Galați, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș.

Citeste si:
eMAG anunță o cifră de afaceri de 7,1 miliarde de lei și investiții de peste 2 miliarde de lei, în ultimii doi ani
eMAG anunță o cifră de afaceri de 7,1 miliarde de lei și investiții de peste 2 miliarde de lei, în ultimii doi ani

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Farmec închide fabrica din Cluj și anunță investiții de peste 40.000 de euro în relocare