Lectură de 3 minute

01 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Farmec a reciclat 50.000 de ambalaje ale produselor din gamele Farmec, Gerovital, Nufăr și Triumf

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Farmec, una dintre cele mai mari companii românești din piață, a ajuns la 50 de mii de ambalaje reciclate în campania „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”. Din luna aprilie, când demersul a fost extins la nivel național, cele mai multe ambalaje au fost colectate în Cluj-Napoca – 15.700, București – 6.580 și Brașov – 6.272. Cele mai multe ambalaje aduse de consumatori la punctele de colectare au fost din materiale de plastic – geluri de duș, săpunuri, tuburi de creme – și din hârtie – ambalajele secundare ale produselor din gamele Farmec, Gerovital, Nufăr și Triumf.

Campania a fost lansată sub formă de program-pilot în 2020, în cinci magazine de brand Farmec și Gerovital din Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Oradea și extinsă la începutul acestui an în peste 30 de unități din toată țara.

„«Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine» a fost invitația noastră la a reduce impactul asupra mediului, iar rezultatele de care ne bucurăm astăzi sunt datorate interesului și implicării active ale consumatorilor noștri. Suntem mândri să fim unul dintre puținii producători din România care oferă clienților posibilitatea de a returna ambalajele produselor pe care le-au folosit și să ducem acest demers mai departe în toate unitățile din țară, pentru a asigura astfel închiderea ciclului de viață al produselor din portofoliul Farmec”, a declarat Andra Șumandea, specialist marketing.

Cum se face colectarea

După ce ambalajele sunt aduse la punctele de colectare din magazinele de brand, acestea sunt ridicate de firmele de colectare și duse la stațiile de sortare, unde ambalajele care conțin urme de produs sunt spălate și tratate chimic. Mai departe, sticla este spartă în cioburi și separată pe culori, iar plasticul este topit și transformat în granule. Materialele reciclate sunt folosite pentru a produce noi ambalaje sau produse noi, din materie reciclată și reintroduse în economie.

La patru ambalaje din portofoliul Farmec aduse spre reciclare în magazine de brand din țară, consumatorii primesc un produs cadou. Pentru a putea fi reciclate, recipientele trebuie golite de conținut, clătite și curățate.

Ne bucurăm să fim alături de partenerul nostru, Farmec, în acest eco-proiect și încurajăm cât mai mulți participanți să fie mai responsabili față de mediul înconjurător. Să colectăm separat și curat cât mai multe deșeuri din ambalaje, numai așa vom reuși să reciclăm o cantitate și mai mare de deșeuri și, încet dar sigur, fiecare dintre noi își va aduce aportul în creșeterea gradului de reciclare în România.

Reciclad`OR, împreună cu partenerii colectori și reciclatori, se asigură ca, la nivel național, toate deșeurile colectate în cadrul campaniei, să fie reciclate. Contribuția fiecăruia la reutilizarea, valorificarea și reciclarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje este extrem de importantă. De noi depinde ce lăsăm generațiilor viitoare. Să acționăm acum pentru un mâine mai sustenabil”, a declarat Adriana Calcan, PR &CSR manager Reciclad`OR, partener Farmec în campania „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”.

Farmec este una dintre cele mai mari și cu tradiție companii din România. Compania comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 de țări. În martie 2021, rețeaua de magazine de brand deținute de Farmec cuprindea opt magazine Farmec, localizate în Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara, 22 magazine Gerovital, care se găsesc în București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Ploiești, Suceava, Iași, Piatra Neamț, Galați, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Râmnicu Vâlcea.

Citeste si:
SGR în România: Auchan dă mai mulți bani per ambalaj reciclat
SGR în România: Auchan dă mai mulți bani per ambalaj reciclat

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Farmec a reciclat 50.000 de ambalaje ale produselor din gamele Farmec, Gerovital, Nufăr și Triumf