Lectură de 2 minute

17 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Farmec a înregistrat vânzări de peste două milioane de lei de Magic Black Friday. Aproximativ 71% provin din online

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul român de cosmetice Farmec a înregistrat vânzări de peste două milioane de lei de Magic Black Friday, campanie derulată în perioada 12-21 noiembrie 2021. Clienții Farmec au făcut cumpărături în valoare de 2,1 milioane de lei, 71% dintre acestea fiind făcute prin intermediul magazinului online.

În total, în perioada campaniei, Farmec a vândut 74.000 de produse, atât online, cât și în magazinele de brand. Cele mai mari vânzări au fost înregistrate pe platformele de e-commerce, unde valoare medie a coșului de cumpărături a fost de 3 ori mai mare decât în magazinele fizice.

Printre cele mai căutate produse s-au numărat fiolele cu acid hialuronic din gama Gerovital H3 Evolution, de altfel, cele mai bine vândute produse din portofoliu din toate timpurile, urmate de fiolele cu acid hialuronic și de fiolele cu colagen din gama profesională Gerovital H3 Equlibrium. În plus, în topul preferințelor de anul acesta s-au regăsit și produsele noi, din extensia de gamă lansată la începutul anului, Gerovital H3 Evolution Perfect Look.

„Odată cu funcționalitatea de Wishlist a noului site, clienții au reușit să își adauge în coșul de cumpărături produsele preferate, iar asta a optimizat experiența de shopping online. În plus, anul acesta am constatat o mai mare încredere în plata cu cardul în rândul consumatorilor, peste 40% dintre achiziții fiind plătite astfel”, a declarat Sebastian Biga, Director Vânzări Farmec.

Retail jobs

Vânzările generate în perioada campaniei Magic Black Friday au reprezentat jumătate din totalul vânzărilor înregistrate în luna noiembrie.

Farmec S.A. este una dintre cele mai mari și cu tradiție companii din România. Compania are certificare internațională GMP și comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 țări.

În martie 2021, rețeaua de magazine de brand deținute de Farmec cuprinde 8 magazine Farmec, localizate în Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara, 22 magazine Gerovital, care se găsesc în București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Ploiești, Suceava, Iași, Piatra Neamț, Galați, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Râmnicu Vâlcea.

Citeste si:
Cushman & Wakefield Echinox: Afacerile cumulate ale celor peste 6.000 de magazine ale marilor retaileri au crescut cu 20%
Cushman & Wakefield Echinox: Afacerile cumulate ale celor peste 6.000 de magazine ale marilor retaileri au crescut cu 20%
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Farmec a înregistrat vânzări de peste două milioane de lei de Magic Black Friday. Aproximativ 71% provin din online